Profesor uczelni stanowisko dydaktyczne

Instytut Sportu, Turystyki i Żywienia, Uniwersytet Zielonogórski
Uniwersytet Zielonogórski
  • Miejsce: Zielona Góra
  • Forma zatrudnienia: umowa o pracę, pełny etat
  • Dziedzina nauk rolniczych
  • technologia żywności i żywienia

Opis stanowiska

Stanowisko pracy jest związane z prowadzeniem wykładów, ćwiczeń oraz wyjazdów studyjnych z przedmiotów technologicznych z zakresu Ogólnej technologii żywności, Technologii węglowodanów, Przetwórstwa owoców i warzyw. Niezbędne jest posiadanie znaczącego dorobku naukowego z zakresu badań surowców roślinnych ze szczególnym uwzględnieniem substancji bioaktywnych lub prozdrowotnych udokumentowany kilkudziesięcioma publikacjami w recenzowanych czasopismach branżowych, zgłoszeniami patentowymi oraz patentami, minimum pięcioletnie doświadczenie w kierowaniu zespołów badawczych (pełnienie funkcji kierownika zakładu, katedry lub instytutu) oraz doświadczenie w prowadzeniu badań na rzecz zakładów przemysłu spożywczego.

Nasze wymagania

  • ukończenie studiów na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka.
  • posiadanie stopnia naukowego doktora habilitowanego w dziedzinie nauk rolniczych w dyscyplinie technologia żywności i żywienia
  • posiadanie znaczącego dorobku naukowego z zakresu badań surowców roślinnych ze szczególnym uwzględnieniem substancji bioaktywnych lub prozdrowotnych udokumentowany kilkudziesięcioma publikacjami w recenzowanych czasopismach branżowych, zgłoszeniami patentowymi oraz patentami
  • minimum pięcioletnie doświadczenie w kierowaniu zespołów badawczych (pełnienie funkcji kierownika zakładu, katedry lub instytutu)
  • doświadczenie w prowadzeniu badań na rzecz zakładów przemysłu spożywczego
  • doświadczenie dydaktyczne z zakresu Ogólnej technologii żywności, Technologii węglowodanów, Przetwórstwa owoców i warzyw
  • gotowość do realizacji zadań i obowiązków związanych z działalnością badawczą, dydaktyczną i organizacyjną na rzecz Wydziału/Instytutu

Zakres obowiązków

  • Prowadzenie wykładów, ćwiczeń oraz wyjazdów studyjnych z przedmiotów technologicznych z zakresu z zakresu Ogólnej technologii żywności, Technologii węglowodanów, Przetwórstwa owoców i warzyw
  • gotowość do publikowania prac naukowych w dyscyplinie technologia żywności i żywienia

Dokumenty wymagane do rekrutacji

  • Podanie do JM Rektora Uniwersytetu Zielonogórskiego
  • Odpis dyplomu ukończenia studiów oraz innych dokumentów potwierdzających posiadane kwalifikacje
  • Wykaz dorobku naukowego, dydaktycznego i organizacyjnego
  • Życiorys i kwestionariusz osobowy
  • Inne informacje, które kandydat uzna za wskazane.

Weź udział w rekrutacji

  • Sekretariat Sportu, Turystyki i Żywienia, Kampus A Bud. A-13, ul. Prof. Z. Szafrana 6, 65-246 Zielona Góra