Opis stanowiska
Osoba ubiegająca się o wymienione stanowisko musi spełniać wymogi określone w art. 113 ustawy z dn. 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. 2018, poz. 1668 z późn. zmianami), w Statucie Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (Dział VIII Pracownicy SGGW)
Nasze wymagania
- • stopień doktora nauk rolniczych w dyscyplinie technologia żywności i żywienia
- doświadczenie w prowadzeniu prac naukowych z zakresu technologii żywności/chemii żywności/analizy żywności, udokumentowane odpowiednim dorobkiem naukowym, w tym co najmniej 10 publikacji posiadających indeks wpływu IF wynoszący co najmniej 30 i punktację zgodną z wykazem czasopism naukowych MNiSW - co najmniej 500 pkt,
- doświadczenie w prowadzeniu prac badawczych dotyczących wykorzystania produktów odpadowych przemysłu spożywczego; związanych z wykorzystaniem innowacyjnych operacji z zastosowaniem m.in. ultradźwięków, pulsacyjnego pola elektrycznego, potwierdzone odpowiednim dorobkiem w postaci publikacji naukowych,
- doświadczenie w zakresie analiz żywności z wykorzystaniem takich metod/technik badawczych jak: chromatografia gazowa, chromatografia cieczowa, różnicowa kalorymetria skaningowa, ciśnieniowa różnicowa kalorymetria skaningowa, termograwimetria, potwierdzone odpowiednim dorobkiem w postaci publikacji naukowych,
- udokumentowany udział w konferencjach naukowych krajowych i międzynarodowych w postaci prezentowanych doniesień ustnych oraz posterów,
- doświadczenie w zakresie prowadzenia zajęć dydaktycznych na uczelni wyższej w języku polskim z zakresu chemii,
- pozytywna opinia komisji właściwej do spraw dydaktyki o prowadzonych zajęciach dydaktycznych, a w przypadku osób ubiegających się o zatrudnienie i niebędących pracownikami SGGW – pozytywna opinia komisji za referat naukowy wygłoszony na seminarium zorganizowanym w jednostce, w której ubiega się o zatrudnienie,
- dobra znajomość języka angielskiego, umożliwiająca samodzielne pisanie publikacji naukowych w tym języku, wygłaszanie doniesień na konferencjach naukowych, prowadzenie zajęć w języku angielskim oraz prowadzenie badań w zagranicznych jednostkach naukowych,
- dobra znajomość języka polskiego umożliwiająca prowadzenie zajęć dydaktycznych,
- doświadczenie w aplikowaniu o projekty badawcze
- Dodatkowym atutem, branym pod uwagę przy większej liczbie kandydatów, będzie odbycie stażu naukowego w ośrodku zagranicznym.
Mile widziane
- znajomość obsługi komputera, ze szczególnym uwzględnieniem pakietu MS Office oraz programów statystycznych
Zakres obowiązków
- • Prowadzenie działalności naukowej
- • Prowadzenie zajęć dydaktycznych w języku polskim oraz angielskim
- • Uczestniczenie w pracach organizacyjnych na rzecz Uczelni
- • Podnoszenie kompetencji zawodowych
Dokumenty wymagane do rekrutacji
- 1. Podanie o zatrudnienie na ww. stanowisko, kierowane do JM Rektora SGGW
- 2. Dokument potwierdzający uzyskanie stopnia doktora
- 3. Kwestionariusz osobowy (można uzyskać w Biurze Kadr i Płac)
- 4. Życiorys z uwzględnieniem pracy zawodowej oraz osiągnięć naukowych, w tym wykaz publikacji, wraz z punktacją i wykaz doniesień konferencyjnych,
- 5. Niezbędne dokumenty potwierdzające pozostałe wymagania
- 6. Oświadczenie, potwierdzające spełnienie wymagań określonych w art. 113 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. - Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. z 2018 r., poz. 1668 ze zm.) wraz z oświadczeniem, że SGGW będzie podstawowym miejscem pracy w rozumieniu w/w ustawy w przypadku wygrania konkursu, które można uzyskać w Biurze Kadr i Płac.
- Opinię z ostatniego miejsca pracy
- Świadectwo pracy lub zaświadczenie o zatrudnieniu
Załączniki
Weź udział w rekrutacji
Sekretariat Instytutu Nauk o Żywności SGGW w Warszawie, bud. 32, pok. 53, 02-776 Warszawa, ul. Nowoursynowska 159 c, nr tel.: 022 5937510 od poniedziałku do piątku w godz. 9.00-15.00 lub elektronicznie: inoz@sggw.edu.pl