Opis stanowiska
Osoba ubiegająca się o wymienione stanowisko musi spełniać wymogi określone w art. 113 ustawy z dn. 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. 2018, poz. 1668 z późn. zmianami), w Statucie Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (Dział VIII Pracownicy SGGW).
Nasze wymagania
- • tytuł doktora w dyscyplinie technologia żywności i żywienie człowieka
- • doświadczenie w prowadzeniu prac naukowych z zakresu technologii i oceny jakości zbóż oraz produktów zbożowych, udokumentowane odpowiednim dorobkiem naukowym, w tym co najmniej 12 publikacji (z czego co najmniej 5 artykułów to prace pierwszo-autorskie) posiadających całkowity indeks wpływu IF wynoszący co najmniej 42;
- • doświadczenie w prowadzeniu prac badawczych dotyczących oceny wartości technologicznej ziarna; wartości wypiekowych mąki oraz wpływu różnych dodatków na cechy jakościowe i prozdrowotne pieczywa;
- • praktyczna znajomość fizykochemicznych metod oceny jakości zbóż oraz przetworów zbożowych;
- • udokumentowany udział w konferencjach naukowych krajowych i międzynarodowych w postaci prezentowanych doniesień ustnych lub posterów;
- • posługiwania się językiem polskim w stopniu umożliwiającym prowadzenie zajęć ze studentami w tym języku;
- • pozytywnej opinii komisji właściwej do spraw dydaktyki o prowadzonych zajęciach dydaktycznych, a w przypadku osób ubiegających się o zatrudnienie i niebędących pracownikami SGGW – uzyskania pozytywnej opinii komisji za referat naukowy wygłoszony na seminarium zorganizowanym w jednostce, w której ubiega się o zatrudnienie;
- • posiada doświadczenie w kształceniu studentów z zakresu ogólnej technologii żywności, przetwórstwa surowców pochodzenia roślinnego, kultur starterowych w przemyśle spożywczym a także technologii owoców i warzyw;
- • kierowania lub złożenia projektu badawczego finansowanego przez instytucje zewnętrzne (m.in. NCN, NCBiR) o wartości co najmniej 60 000 zł;
- • posiada co najmniej dobrą znajomości języka angielskiego umożliwiającą samodzielne pisanie publikacji naukowych oraz prowadzenie zajęć w tym języku.
Mile widziane
- • znajomość obsługi komputera, ze szczególnym uwzględnieniem pakietu MS Office oraz programów statystycznych;
- • umiejętność pracy w zespole;
- • doświadczenie w pisaniu artykułów popularno-naukowych związanych z oceną jakości i przetwórstwem zbóż w czasopismach umieszczonych w wykazie punktowanych czasopism naukowych Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego
Zakres obowiązków
- • Prowadzenie działalności naukowej
- • Prowadzenie zajęć dydaktycznych w języku polskim oraz angielskim
- • Uczestniczenie w pracach organizacyjnych na rzecz Uczelni
- • Podnoszenie kompetencji zawodowych
Dokumenty wymagane do rekrutacji
- 1. Podanie o zatrudnienie na ww. stanowisko, kierowane do JM Rektora SGGW
- 2. Dokument potwierdzający uzyskanie stopnia doktora
- 3. Kwestionariusz osobowy (można uzyskać w Biurze Kadr i Płac)
- 4. Życiorys z uwzględnieniem pracy zawodowej oraz osiągnięć naukowych, w tym wykaz publikacji, wraz z punktacją i wykaz doniesień konferencyjnych,
- 5. Niezbędne dokumenty potwierdzające pozostałe wymagania
- 6. Oświadczenie, potwierdzające spełnienie wymagań określonych w art. 113 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. - Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. z 2018 r., poz. 1668 ze zm.) wraz z oświadczeniem, że SGGW będzie podstawowym miejscem pracy w rozumieniu w/w ustawy w przypadku wygrania konkursu, które można uzyskać w Biurze Kadr i Płac.
- 7. Osoby spoza SGGW składają dodatkowo świadectwo pracy lub zaświadczenie o zatrudnieniu.
Załączniki
Weź udział w rekrutacji
Sekretariat Instytutu Nauk o Żywności SGGW w Warszawie, bud. 32, pok. 53, 02-776 Warszawa, ul. Nowoursynowska 159 c, nr tel.: 022 5937510 od poniedziałku do piątku w godz. 9.00-15.00 lub elektronicznie: inoz@sggw.edu.pl