Opis stanowiska
Asystent w Zakładzie Dietetyki Sportowej
Nasze wymagania
- Tytuł zawodowy magistra dietetyki/magistra inżyniera technologii żywności i żywienia człowieka;
- Doświadczenie w pracy dydaktycznej na stanowisku nauczyciela akademickiego;
- Udokumentowany dorobek naukowy (publikacyjny) i/lub szkoleniowy z dziedziny nauk o zdrowiu, szczególnie w dyscyplinie nauk o kulturze fizycznej lub w obszarze tematycznym nauk o żywieniu człowieka i dietetyki;
- Dobra znajomość języka angielskiego;
- Dobra znajomość języka polskiego;
- Obsługa programów komputerowych niezbędnych pracy;
- Dokumenty należy składać wyłącznie w języku polskim.
Zakres obowiązków
- prowadzenie zajęć dydaktycznych ze studentami
- inne obowiazki zlecone przez Dziekana/Kierownika Zakładu
Dokumenty wymagane do rekrutacji
- zgłoszenie do konkursu,
- życiorys (cv),
- kwestionariusz osoby ubiegającej się o zatrudnienie (dostępny do pobrania na stronie Uczelni),
- odpis dyplomu (-ów) oraz innych dokumentów potwierdzających kwalifikacje i uprawnienia kandydata,
- informacja o osiągnięciach naukowych, dydaktycznych i organizacyjnych,
- program działalności dydaktycznej i organizacyjnej,
- oświadczenie o spełnieniu wymagań, o których mowa w art. 113 ustawy Prawo o szkolnictwie wyższym i Nauce,
- oświadczenie o zgodzie na przetwarzanie danych osobowych (dostępne do pobrania na stronie Uczelni),
- klauzula obowiązku informacyjnego dla osoby ubiegającej się o zatrudnienie (dostępna do pobrania na stronie Uczelni).
Załączniki
Dodatkowe informacje dla kandydata
Termin składania ofert upływa 14 czerwca 2024 r.
Przewidywany termin rozstrzygnięcia konkursu nastąpi 20 czerwca 2024 r.
Uczelnia przewiduje zatrudnienie w charakterze pracownika dydaktycznego, w pełnym wymiarze czasu pracy, w podstawowym miejscu pracy, na podstawie umowy o pracę.
Uczelnia ma prawo do ew. unieważnienia konkursu z powodu ważnych przyczyn, bez podania uzasadnienia (Statut Uczelni art. 85 ust. 4, pkt. e).
Procedurze konkursowej będą poddane tylko kompletne oferty.