Opis stanowiska
Konkurs na stanowisko asystenta badawczo – dydaktycznego w dyscyplinie naukowej nauki chemiczne, technologia żywności i żywienia w Zakładzie Technologii i Inżynierii Przemysłu Spożywczego na Wydziale Technologii i Inżynierii Chemicznej PBŚ w Bydgoszczy.
Nasze wymagania
- posiadanie stopnia naukowego magistra na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka, samodzielność i umiejętność planowania zadań badawczych, doświadczenie w pracy w przemyśle browarniczym, posiadanie doświadczenia w zakresie prowadzenia analiz chemicznych oraz kontroli procesów fermentacyjnych doświadczenie w pracy ze studentami doświadczenie w opiece i nadzorowaniu realizacji części doświadczalnej prac dyplomowych dobra znajomość pakietu Microsoft Office, znajomość podstaw AUTOCad w przypadku cudzoziemców wymagana jest znajomość języka polskiego w mowie i piśmie w stopniu umożliwiającym prowadzenie zajęć ze studentami.
Zakres obowiązków
- Kandydat powinien być osobą kreatywną, zaangażowaną w planowanie i realizację badań naukowych oraz prowadzenie zajęć dydaktycznych, o dobrych umiejętnościach interpersonalnych oraz gotową do pogłębiania wiedzy.
Dokumenty wymagane do rekrutacji
- 1) podanie o przyjęcie na stanowisko, 2) cv kandydata, 3) dokumenty potwierdzające posiadane kwalifikacje, 4) opis dotychczasowej pracy zawodowej, z wyszczególnieniem osiągnięć naukowych, dydaktycznych i organizacyjnych, jakie pozostają w związku z rodzajem stanowiska będącego przedmiotem konkursu 5) świadectwa pracy z ostatnich lat, 6) oświadczenie, że kandydat spełnia warunki określone w art.113 Ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. – Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. z 2022 r. poz. 574 z późn. zm.) 7) oświadczenie, że Politechnika Bydgoska im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich będzie podstawowym /dodatkowym miejscem zatrudnienia kandydata, 8) oświadczenie o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych do realizacji procesu rekrutacji zgodnie z przepisami ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016).