Opis stanowiska
Osoba ubiegająca się o wymienione stanowisko musi spełniać wymogi określone w art. 113 ustawy z dn. 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. 2018, poz. 1668 z późn. zmianami), w Statucie Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (Dział VIII Pracownicy SGGW)
Nasze wymagania
- · posiada tytuł magistra inżyniera w zakresie technologii żywności i żywienia lub biotechnologii ze specjalnością biotechnologia w przemyśle spożywczym i jest na końcowym etapie realizacji pracy doktorskiej z zakresu technologii żywności;
- · posiada udokumentowane doświadczenie badawcze w zakresie biotechnologicznego zastosowania drobnoustrojów i ich metabolitów w przemyśle spożywczym;
- · był(-a) uczestnikiem krajowych i zagranicznych konferencji naukowych oraz posiada doświadczenie w prezentowaniu wyników badań, zwłaszcza w postaci referatów, na konferencjach naukowych, w tym wygłaszania referatów w języku angielskim;
- · jest autorem co najmniej 2 publikacji naukowych w języku angielskim w czasopismach z listy JCR z udokumentowanym większościowym udziałem w przygotowaniu badań i tekstu publikacji, a całkowity dorobek naukowy posiada współczynnik wpływu IF wynoszący nie mniej niż 20,0 (z roku opublikowania);
- · posiada doświadczenie prowadzenia zajęć dydaktycznych ze studentami m.in. z zakresu technologii żywności oraz doświadczenie w opiece naukowej nad realizacją prac dyplomowych i magisterskich;
- · wykazuje znajomość standardowych technik badawczych i analitycznych, stosowanych w technologii żywności; posiada doświadczenie w analizach HPLC, TPA;
- · posiada znajomość języka polskiego oraz języka angielskiego w mowie i piśmie w stopniu wystarczającym do swobodnego prowadzenia zajęć dydaktycznych, prezentowania na konferencjach i spotkaniach z osobami anglojęzycznymi, a także samodzielnego pisania publikacji naukowych;
- · posiada umiejętność wykorzystywania metod statystycznych w badaniach żywności oraz sprawnie posługuje się komputerowymi programami użytkowymi m.in. MS TEAMs, Word, Excel, Power Point;
- · posiada umiejętność pracy w zespole, osiągania kompromisów i dobrego kontaktu ze współpracownikami, umiejętność nawiązywania nowych kontaktów badawczych, dobry kontakt ze studentami.
Mile widziane
- Udokumentowane działania na rzecz popularyzacji nauki (wykłady, warsztaty i inne działania popularno-naukowe), znajomość zagadnień związanych z poradnictwem żywieniowym i dietetycznym, szczególnie w zakresie wykorzystywania probiotycznych kultur bakterii mlekowych w terapiach chorób układu pokarmowego, szkolenia wskazujące chęć podnoszenia kwalifikacji.
- Kandydat powinien ponadto wykazywać pozytywne cechy osobowości, przede wszystkim kreatywność, odpowiedzialność, sumienność, pracowitość i systematyczność, gotowość do ciągłego rozwoju zawodowego, umiejętność współpracy w zespołach krajowych i międzynarodowych, życzliwość i lojalność wobec współpracowników oraz studentów. Kandydat powinien też być osobą komunikatywną, otwartą, bezkonfliktową i charakteryzującą się opanowaniem w różnych sytuacjach zawodowych.
Zakres obowiązków
- • Prowadzenie działalności naukowej,
- • Prowadzenie zajęć dydaktycznych w jęz. polskim i angielskim,
- • Uczestniczenie w pracach organizacyjnych na rzecz Uczelni,
- • Podnoszenie kompetencji zawodowych,
Dokumenty wymagane do rekrutacji
- Podanie o zatrudnienie na ww. stanowisko, kierowane do JM Rektora SGGW
- Dokument potwierdzający uzyskanie tytułu magistra
- Kwestionariusz osobowy
- Życiorys z uwzględnieniem pracy zawodowej oraz osiągnięć naukowych, w tym wykaz publikacji i doniesień konferencyjnych
- Niezbędne dokumenty potwierdzające pozostałe wymagania
- Oświadczenie, potwierdzające spełnienie wymagań określonych w art. 113 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. - Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. z 2018 r., poz. 1668 ze zm.) wraz z oświadczeniem, że SGGW będzie podstawowym miejscem pracy w rozumieniu w/w ustawy w przypadku wygrania konkursu, które można uzyskać w Biurze Kadr i Płac
Załączniki
Weź udział w rekrutacji
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Sekretariat Instytutu Nauk o Żywności, bud. 32, pok. 53, 02-776 Warszawa,
ul. Nowoursynowska 159 c, od poniedziałku do piątku w godz. 9.00-15.00