Asystent stanowisko badawczo-dydaktyczne

Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Miejsce: Poznań
  • Forma zatrudnienia: umowa o pracę, pełny etat
  • Dziedzina nauk rolniczych
  • technologia żywności i żywienia

Opis stanowiska

Stanowisko nauczyciela akademickiego – asystenta w grupie pracowników badawczo-dydaktycznych,
Prowadzenie zajęć ze studentami, uczestniczenie w badaniach naukowych.

Nasze wymagania

  • 1. posiadanie dyplomu ukończenia szkoły wyższej z tytułem magistra w zakresie dietetyki;
  • 2. podjęcie pracy w Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu jako podstawowym miejscu zatrudnienia;
  • 3. posiadanie udokumentowanego dorobku naukowego w zakresie technologia żywności oraz żywienia człowieka w postaci publikacji wyróżnionych współczynnikiem IF;
  • 4. posiadanie wiedzy w zakresie formulacji i analizy chemicznej żywności o ukierunkowanych cechach wspomagających zdrowie, umiejętności oraz doświadczenie w pracy w laboratorium w zakresie technik prowadzenia analizy organoleptycznej żywności wzbogaconej w składniki funkcjonalne oraz zasad wdrażania systemów HACCP/GMP/GHP
  • 5. posiadanie udokumentowanego udziału w kierowaniu i realizacji projektów naukowo-badawczych oraz B+R;
  • 6. posiadanie udokumentowane, co najmniej 4 letnie doświadczenie w pracy naukowo-badawczej;
  • 7. predyspozycje do pracy dydaktyczno-wychowawczej i naukowo-badawczej stosowne dla nauczyciela akademickiego (udokumentowane przeszkolenie pedagogiczne);
  • 8. posługiwanie się biegle językiem polskim i angielskim w stopniu wystarczającym do swobodnego prowadzenia zajęć dydaktycznych, prezentowania na konferencjach, a także samodzielnego pisania publikacji naukowych;
  • 9. posiadanie umiejętności pracy w zespole, osiągania kompromisów i dobrego kontaktu ze współpracownikami i studentami oraz nawiązywania nowych kontaktów badawczych

Zakres obowiązków

  • prowadzenie zajęć ze studentami
  • praca badawcza
  • działalność organizacyjna

Dokumenty wymagane do rekrutacji

  • podanie o zatrudnienie adresowane do Prorektora ds. Kadr i Rozwoju Uczelni;
  • kwestionariusz osobowy
  • odpis dyplomu stwierdzającego uzyskanie tytułu magistra w zakresie dietetyki;
  • autoreferat informujący o osiągnięciach dydaktycznych, naukowych i organizacyjnych;
  • dokumentacja potwierdzająca osiągnięcia twórcze kandydata, jeżeli takie posiada
  • oświadczenie kandydata o akceptacji warunków konkursu obowiązujących w Uniwersytecie i podjęciu pracy na UP w Poznaniu jako podstawowym miejscu pracy;
  • CV z wyrażeniem zgody na przetwarzanie danych osobowych.

Załączniki

Weź udział w rekrutacji

  • ul. Wojska Polskiego 28; 61-637 Poznań Dziekanat Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu