Opis stanowiska
Stanowisko nauczyciela akademickiego
Nasze wymagania
- • posiadanie dyplomu ukończenia szkoły wyższej z tytułem magistra w zakresie technologii żywności;
- • posiadanie wiedzy z zakresu technologii mięsa i systemów zapewnienia jakości i bezpieczeństwa żywności
- • posiadanie umiejętności oraz doświadczenie w pracy w laboratorium w zakresie analizy chemicznej;
- • posiadanie predyspozycji do pracy dydaktyczno-wychowawczej i naukowo-badawczej stosownych dla nauczyciela akademickiego;
- • dobra znajomość języka angielskiego w stopniu wystarczającym do swobodnego prowadzenia zajęć dydaktycznych i prezentowania na konferencjach;
- • posiadanie umiejętności pracy w zespole, osiągania kompromisów i dobrego kontaktu ze współpracownikami i studentami oraz nawiązywania nowych kontaktów badawczych.
- • doświadczenie w pracy w przemyśle mięsnym
Zakres obowiązków
- praca badawcza
- praca dydaktyczna
- praca organizacyjna
Dokumenty wymagane do rekrutacji
- • podanie o zatrudnienie adresowane do Prorektora ds. Kadr i Rozwoju Uczelni;
- • kwestionariusz osobowy,
- • odpis dyplomu stwierdzającego uzyskanie tytułu magistra w zakresie w zakresie technologii żywności;
- • autoreferat informujący o osiągnięciach dydaktycznych, naukowych i organizacyjnych
- • dokumentacja potwierdzająca osiągnięcia twórcze kandydata, jeżeli takie posiada;
- • oświadczenie kandydata o akceptacji warunków konkursu obowiązujących w Uniwersytecie i podjęciu pracy na UP w Poznaniu jako podstawowym miejscu pracy;
- • CV z wyrażeniem zgody na przetwarzanie danych osobowych
Załączniki
Weź udział w rekrutacji
Dokumenty należy przesyłać na adres Dziekanatu Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, ul. Wojska Polskiego 28, 61-637 Poznań