Opis stanowiska
wymagania stawiane Kandydatom:
· wykształcenie wyższe – ukończone studia magisterskie na kierunkach studiów związanych z dziedziną nauk rolniczych;
· dorobek publikacyjny (dobrze widziany wielodyscyplinarny) z zakresu żywienia zwierząt, jakości żywności, dietetyki, oraz zagadnień pokrewnych, w tym w czasopismach z listy JCR – udokumentowany spisem publikacji, punktacją wg listy MNiSW oraz wskaźnikiem IF;
· predyspozycje i doświadczenie w pracy związanej z działalnością naukowo-badawczą i dydaktyczną;
· udokumentowane dodatkowe kwalifikacje i doświadczenie w pracy, w tym laboratoryjnej;
· ukończone szkolenie dla osób wykonujących czynności związane z wykorzystaniem zwierząt do celów naukowych lub edukacyjnych;
· doświadczenie w prowadzeniu zajęć dydaktycznych;
· wiedza i umiejętności w zakresie przygotowania wniosków, zasad finansowania projektów badawczych ze środków zewnętrznych (pozauczelnianych);
· potwierdzona certyfikatem (min. B2) bardzo dobra znajomość języka angielskiego w mowie i piśmie umożliwiająca pisanie i organizację procesu edytorskiego publikacji naukowych oraz dodatkowo realizację zajęć dydaktycznych w tym języku;
· dobrze widziana biegła umiejętność posługiwania się dodatkowym językiem obcym, innym niż język angielski;
· biegła znajomość języka polskiego w mowie i piśmie niezbędna w pracy dydaktycznej;
umiejętność współpracy w zespołach badawczych, w tym o charakterze interdyscyplinarnym.