Opis stanowiska
Kandydat powinien spełniać następujące warunki:
1. Wykształcenie wyższe – ukończone studia magisterskie na kierunku technologia żywności i żywienia, inżynieria przemysłu spożywczego lub pokrewnych;
2. Średnia ze studiów magisterskich nie niższa niż 4,5;
3. Udokumentowany dorobek publikacyjny z zakresu nauk o żywności, w tym
w czasopismach z listy JCR;
4. Doświadczenie w pracy w laboratorium;
5. Aktywna działalność naukowa i popularno-naukowa;
6. Doświadczenie w prowadzeniu zajęć dydaktycznych;
7. Doświadczenie w realizowaniu projektów badawczych;
8. Umiejętność obsługi programów pakietu MS Office oraz programu Statistica;
9. Znajomość języka angielskiego minimum na poziomie B2 potwierdzona certyfikatem;
10. Biegła znajomość języka polskiego w mowie i piśmie (prowadzenie zajęć dydaktycznych w języku polskim);
Wykaz wymaganych dokumentów:
1. Podanie o zatrudnienie skierowane do JM Rektora, życiorys, kwestionariusz osobowy (formularz kwestionariusza do pobrania ze strony internetowej Uczelni)
2. Odpis dyplomu ukończenia studiów
3. Kopia certyfikatu językowego
4. Oświadczenie o spełnianiu wymagań art. 109, ust. 1 ustawy Prawo o szkolnictwie wyższym, z późn. zm.
5. Oświadczenie, że UP w Lublinie będzie podstawowym miejscem pracy w przypadku wygrania konkursu
6. Zgoda na przetwarzanie danych osobowych