Opis stanowiska
Zgłaszający się do konkursu winni spełniać następujące warunki:
• posiadać stopień naukowy doktora habilitowanego nauk rolniczych w dyscyplinie technologia żywności i żywienia, specjalność biochemia i technologia mleczarska
• posiadać dorobek naukowy w dyscyplinie technologia żywności i żywienia, w szczególności w zakresie technologii mleczarskiej, analizy obrazu, właściwości związków lipidowych mleka oraz spełniać wymagania kwalifikacyjne wskazane w Załączniku nr 4 do Statutu UWM (tabele 5a,b)
• posiadać doświadczenie w prowadzeniu zajęć dydaktycznych z zakresu technologii mleczarskiej, innowacyjnych technologii i rozwiązań technicznych w mleczarstwie, technologii masła i wysokotłuszczowych produktów mlecznych oraz projektowania nowych wyrobów i technologii
• posiadać doświadczenie w prowadzeniu zajęć dydaktycznych w języku angielskim
• posiadać doświadczenie w realizacji międzynarodowych projektów badawczych i dydaktycznych
• wykazywać biegłą znajomość języka polskiego i angielskiego