Opis stanowiska
Zgłaszający się do konkursu winni spełniać następujące warunki:
· posiadać stopień naukowy doktora habilitowanego nauk rolniczych w dyscyplinie technologia żywności i żywienia
· posiadać dorobek naukowy w dyscyplinie technologia żywności i żywienia, w szczególności w zakresie technologii mleczarskiej oraz z zakresu badań nad właściwościami fizykochemicznymi mleka w aspekcie wpływu procesów technologicznych z uwzględnieniem zastosowania wysokiego ciśnienia oraz spełniać wymagania kwalifikacyjne wskazane w Załączniku nr 4 (tabele 5a,b) do Statutu UWM
· posiadać doświadczenie w prowadzeniu zajęć dydaktycznych z zakresu technologii mleczarskiej oraz tradycyjnych i innowacyjnych technologii, rozwiązań technicznych i analitycznych w mleczarstwie
· posiadać doświadczenie w zakresie działalności organizacyjnej oraz współpracy z przemysłem spożywczym, a szczególnie mleczarskim
· był/a promotorem rozprawy doktorskiej
· wykazywać się znajomością języka polskiego, języka angielskiego w stopniu umożliwiającym prowadzenie zajęć dydaktycznych
Wykaz dokumentów:
1. Podanie kierowane do JM Rektora UWM w Olsztynie
2. Informacja o osiągnięciach w pracy naukowej, dydaktycznej i organizacyjnej (wraz z załącznikiem 4 (tabela 5a, 5b) do Statutu UWM)
3. Życiorys (CV)
4. Kwestionariusz osobowy
5. Odpis dyplomu doktora habilitowanego
6. Inne dokumenty potwierdzające kwalifikacje
7. Oświadczenie, że UWM w Olsztynie będzie podstawowym miejscem pracy
8. Deklaracja złożenia oświadczenia o reprezentowanej dziedzinie i dyscyplinie naukowej
9. Deklaracja upoważniająca do zaliczenia do liczby N
10. Oświadczenie o stanie zdrowia pozwalającym na wykonywanie pracy na stanowisku określonym w ogłoszeniu o konkursie
11. Świadectwo pracy z opinią z poprzedniego miejsca zatrudnienia
12. Zgoda na przetwarzanie danych osobowych
Informacje:
· Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie będzie podstawowym miejscem pracy w rozumieniu Ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (t.j. Dz. U. z 2021 r. poz. 478).
· Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie zastrzega sobie prawo unieważnienia konkursu przez Rektora bez podania przyczyn.
· Niepoinformowanie kandydata o wynikach konkursu jest równoznaczne z odrzuceniem jego oferty.
· Wynagrodzenie dla stanowiska profesora uczelni: 5321,0 PLN.
· Zgłoszenia udziału w konkursie należy składać w Dziekanacie Wydziału Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, Pl. Cieszyński 1 (pok. 123A), w terminie do dnia 30.06.2021 r. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi w terminie do dnia 21.07.2021 r.