Opis stanowiska
Zgłaszający się do konkursu winni spełniać następujące warunki:
1. posiadać stopnień doktora habilitowanego w dyscyplinie technologia żywności i żywienia
2. posiadać dorobek naukowy w dyscyplinie technologia żywności i żywienia oraz spełniać wymagania kwalifikacyjne wskazane w załączniku nr 4 (tabela 5a,b) do Statutu UWM
3. posiadać doświadczenie we współpracy z ośrodkami naukowymi w kraju i/lub za granicą oraz współpracy z przemysłem spożywczym
4. posiadać doświadczenie dydaktyczne z zakresu: zamrażalnictwa i przetwórstwa owoców i warzyw, roślinnych związków biologicznie aktywnych w żywności i żywieniu, chemii i analizy żywności pochodzenia roślinnego, technologii fermentacyjnych w przetwórstwie surowców roślinnych
5. posiadać doświadczenie w działalności organizacyjnej
6. był/a promotorem/promotorem pomocniczym rozpraw doktorskich
7. wykazywać się znajomością języka polskiego w mowie i piśmie
Wykaz dokumentacji konkursowej:
1. Podanie kierowane do JM Rektora UWM w Olsztynie
2. Informacja o osiągnięciach w pracy naukowej, dydaktycznej i organizacyjnej (wraz z załącznikiem 4 (tabela 5a, 5b) do Statutu UWM)
3. Życiorys (CV)
4. Kwestionariusz osobowy
5. Odpis dyplomu doktora habilitowanego
6. Inne dokumenty potwierdzające kwalifikacje
7. Oświadczenie, że UWM w Olsztynie będzie podstawowym miejscem pracy
8. Deklaracja złożenia oświadczenia o reprezentowanej dziedzinie i dyscyplinie naukowej
9. Deklaracja upoważniająca do zaliczenia do liczby N
10. Oświadczenie o stanie zdrowia pozwalającym na wykonywanie pracy na stanowisku określonym w ogłoszeniu o konkursie
11. Świadectwo pracy z opinią z poprzedniego miejsca zatrudnienia
12. Zgoda na przetwarzanie danych osobowych
Informacje:
· Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie będzie podstawowym miejscem pracy w rozumieniu Ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (t.j. Dz. U. z 2021 r. poz. 478).
· Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie zastrzega sobie prawo unieważnienia konkursu przez Rektora bez podania przyczyn.
· Niepoinformowanie Kandydata o wynikach konkursu jest równoznaczne z odrzuceniem jego oferty.
· Wynagrodzenie dla stanowiska profesora uczelni w grupie pracowników badawczo-dydaktycznych zawiera się w przedziale: 5321,0 zł brutto
· Dokumenty należy złożyć w Dziekanacie Wydziału Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, Pl. Cieszyński 1, pok. 123 A – w terminie do dnia 30.06.2021 r. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi do 21.07.2021 r.