Opis stanowiska
Zgłaszający się do konkursu winni spełniać następujące warunki:
· posiadać stopień naukowy doktora habilitowanego nauk rolniczych w dyscyplinie technologia żywności i żywienia
· posiadać dorobek naukowy w dyscyplinie technologia żywności i żywienia, w szczególności w zakresie technologii mleczarskiej, projektowania nowych produktów, bezpieczeństwa produkcji żywności, mikrobiologii prognostycznej, z uwzględnieniem stosowania dostępnych baz danych w mikrobiologii prognostycznej oraz spełniać wymagania kwalifikacyjne wskazane w Załączniku nr 4 do Statutu UWM (tabele 5a,b)
· posiadać doświadczenie w prowadzeniu zajęć dydaktycznych ze studentami z zakresu technologii mleczarskiej, produktów mleczarskich, innowacyjnych technologii i rozwiązań technicznych w mleczarstwie, mikrobiologii prognostycznej, projektowania technologicznego zakładów przemysłu spożywczego.
· posiadać doświadczenie w realizacji projektów badawczych i dydaktycznych
· posiadać doświadczenie we współpracy z przedstawicielami branży mleczarskiej
· wykazywać biegłą znajomość języka polskiego i angielskiego w stopniu umożliwiającym prowadzenie zajęć dydaktycznych
Wykaz dokumentów:
1. Podanie kierowane do JM Rektora UWM w Olsztynie
2. Informacja o osiągnięciach w pracy naukowej, dydaktycznej i organizacyjnej (wraz z załącznikiem 4 (tabela 5a, 5b) do Statutu UWM)
3. Życiorys (CV)
4. Kwestionariusz osobowy
5. Odpis dyplomu doktora habilitowanego
6. Inne dokumenty potwierdzające kwalifikacje
7. Oświadczenie, że UWM w Olsztynie będzie podstawowym miejscem pracy
8. Deklaracja złożenia oświadczenia o reprezentowanej dziedzinie i dyscyplinie naukowej
9. Deklaracja upoważniająca do zaliczenia do liczby N
10. Oświadczenie o stanie zdrowia pozwalającym na wykonywanie pracy na stanowisku określonym w ogłoszeniu o konkursie
11. Świadectwo pracy z opinią z poprzedniego miejsca zatrudnienia
12. Zgoda na przetwarzanie danych osobowych
Informacje:
· Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie będzie podstawowym miejscem pracy w rozumieniu przepisu art. 120 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. z 2021 r. poz. 478).
· Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie zastrzega sobie prawo unieważnienia konkursu przez Rektora bez podania przyczyn.
· Niepoinformowanie kandydata o wynikach konkursu jest równoznaczne z odrzuceniem jego oferty.
· Wynagrodzenie dla stanowiska profesora uczelni: 5321,0 PLN.
· Zgłoszenia udziału w konkursie należy składać w Dziekanacie Wydziału Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, Pl. Cieszyński 1 (pok. 123A), w terminie do dnia 01.07.2021r. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi w terminie do 22.07.2021 r.