Opis stanowiska
FORMULARZ DLA OGŁOSZENIODAWCÓW
INSTYTUCJA: SGGW w Warszawie, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Katedra Dietetyki, Zakład Dietetyki
MIASTO: Warszawa
STANOWISKO: adiunkt badawczo-dydaktyczny
DYSCYPLINA NAUKOWA: technologia żywności i żywienia, dietetyka, nauki o zdrowiu, biologia, diagnostyka laboratoryjna
DATA OGŁOSZENIA KONKURSU: 01.06.2021r
TERMIN SKŁADANIA OFERT: 01-14.07.2021r
DATA ROZSTRZYGNIĘCIA KONKURSU: 15.07.2021r
LINK DO STRONY:
I. Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
https://bip.sggw.edu.pl/oferty-pracy/ w kategorii „Oferty pracy”
II. Ministerstwa Edukacji i Nauki
https://bazaogloszen.nauka.gov.pl/ w kategorii biuro ogłoszeń
III. Komisji Europejskiej w europejskim portalu dla mobilnych naukowców
http://ec.europa.eu/euraxess/index.cfm/jobs/signUpOrganisation z zachowaniem przy logowaniu stosownej nazwy organizacji, np.:
Warsaw University of Life Sciences – SGGW, Institute of Human Nutrition Sciences
Przewidywana data rozpoczęcia pracy: 01.09.2021
Rodzaj kontraktu: do określenia po rozstrzygnięciu konkursu
Praca w wymiarze: pełnego etatu
Miejsce pracy: Pracownia Badania Metabolizmu Człowieka, Katedra Dietetyki, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, SGGW w Warszawie(ul. Nowoursynowska 159c, 02-776 Warszawa)
SŁOWA KLUCZOWE: dietetyka, żywienie człowieka, metabolomika, nauki o zdrowiu
OPIS (tematyka, oczekiwania, uwagi):
Do konkursu mogą przystąpić osoby, które odpowiadają następującym kryteriom kwalifikacyjnym:
· stopień naukowy doktora w dyscyplinie: technologia żywności i żywienia lub nauki o zdrowiu lub nauki biologiczne,
· udokumentowany dorobek naukowy w postaci publikacji w renomowanych czasopismach naukowych, w tym min. 4. publikacje z listy JCR,
· doświadczenie w prowadzeniu zajęć dydaktycznych,
· dobra znajomość języka polskiego oraz angielskiego w mowie i piśmie, umożliwiająca prowadzenie zajęć dydaktycznych,
· doświadczenie w badaniach z zakresu wykorzystania chromatografii, w tym sprzężonej ze spektrometrią mas.
Kandydat powinien być osobą kreatywną, zaangażowaną w planowanie i realizację badań naukowych oraz gotową do pogłębiania wiedzy. Mile widziane będą uprawnienia do pobierania materiału biologicznego.
Kandydaci są proszeni o złożenie w terminie 01-14.07.2021r, w Sekretariacie Katedry Dietetyki Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW następujących dokumentów:
· podanie o zatrudnienie kierowane do JM Rektora SGGW,
· kwestionariusz osobowy z dwoma zdjęciami,
· życiorys
· list motywacyjny
· listy rekomendacyjne
· kopie dyplomów, certyfikatów
· referencje od pracodawcy(ów)/promotora(ów)
· wykaz opublikowanych prac
· oświadczenie kandydata (na specjalnym druku), że m.in. spełnia wymogi określone w art. 109 ust. 1 w/w ustawy oraz, że SGGW będzie Jego podstawowym miejscem pracy w rozumieniu w/w ustawy (druki wydaje Dział Spraw Osobowych).
· klauzulę o zgodzie na przetwarzanie danych osobowych na potrzeby procesu rekrutacji.
Wybrane osoby zostaną poproszone na rozmowy kwalifikacyjne.
KONTAKT: tel. 22 5937017, mail lucyna_kozlowska@sggw.edu.pl
Aplikację zawierającą wymienione dokumenty proszę przesłać na adres:
dr hab. Ewa Lange, prof. SGGW
Katedra Dietetyki
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
ul. Nowoursynowska 159c, 02-776 Warszawa