Nasze wymagania
- posiadanie tytułu magistra z zakresu technologii żywności i żywienia człowieka
- minimum 5 letnie doświadczenie w prowadzeniu zajęć dydaktycznych z zakresu technologii gastronomicznej
- umiejętność prowadzenia badań w obszarze gastronomii
- ukończony kurs pedagogiczny
- znajomość języka obcego
- 6. w przypadku kandydatów z zagranicy wymagana znajomość języka polskiego potwierdzona certyfikatem na poziomie co najmniej A2
- umiejętność pracy w zespole
- doświadczenie w zarządzaniu/organizacji w placówkach edukacyjnych
- współpraca z krajowymi i/lub zagranicznymi ośrodkami z obszaru kształcenia w obszarze gastronomii
Zakres obowiązków
- Regulaminu Pracy URK - zakres zadań i obowiązków nauczyciela akademickiego https://bip.malopolska.pl/urkrakow,a,1676968,zarzadzenie-nr-1752019-rektora-ur-w-krakowie.html
Oferujemy
- stabilne zatrudnienie
- wsparcie naukowe i możliwość podnoszenia kwalifikacji oraz rozwoju zawodowego
- dostęp do infrastruktury badawczej
- benefity w postaci m.in. Karty Multisport, zajęć sportowych, możliwość skorzystania z pakietów medycznych, ubezpieczenia grupowego
- dodatkowe świadczenia socjalne
Dokumenty wymagane do rekrutacji
- CV
- kopie dyplomu ukończenia studiów
- kopia dyplomu doktorskiego lub doktora habilitowanego – jeżeli aplikujący posiada
- informacja o dorobku naukowym, dydaktycznym i organizacyjnym
- Wypełnione i podpisane oświadczenie stwierdzające, że UR będzie podstawowym miejscem pracy z chwilą podjęcia zatrudnienia; https://urk.edu.pl/zasoby/77/osw_podstawowe_msc_pracy.pdf
- wypełnione i podpisane oświadczenie w trybie art. 113 ustawy Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce; https://urk.edu.pl/zasoby/77/oswiadczenie_nauczyciela_art_113.doc
- klauzul informacyjna RODO dla kandydatów do pracy; https://iod.urk.edu.pl/zasoby/184/klauzula_art13_rekrutacja_pracownikow.pdf
- informacja o realizowanych zajęciach dydaktycznych oraz doświadczeniu w zarządzaniu/organizacji w placówkach edukacyjnych i współpracy z krajowymi i/lub zagranicznymi ośrodkami z obszaru kształcenia w obszarze gastronomii.
Dodatkowe informacje dla kandydata
pierwszym etapem postępowania konkursowego jest weryfikacja formalna złożonych dokumentów. Oferty, które przejdą pozytywnie weryfikację formalną podlegają ocenie merytorycznej, podczas której może zostać przeprowadzona rozmowa rekrutacyjna (bezpośrednio lub za pośrednictwem kanałów komunikacji elektronicznej), po uprzednim uzgodnieniu terminu z osobą aplikującą. Od negatywnej oceny komisji konkursowej, przysługuje prawo do złożenia odwołania w terminie 7 dni od dnia otrzymania informacji.
Rozstrzygnięcie konkursu nie jest jednoznaczne z zatrudnieniem, ostateczną decyzję o nawiązaniu stosunku pracy podejmuje Rektor Uczelni.
Termin składania zgłoszeń: 13.09.2023
Przewidywany termin rozstrzygnięcia konkursu: 15.09.2023
Dodatkowe pytania należy kierować do prof. Agnieszki Filipiak-Florkiewicz na adres e-mail agnieszka.filipiak-florkiewicz@urk.edu.pl