Opis stanowiska
Osoba zatrudniona na stanowisku adiunkta posiada stopień naukowy doktora w dyscyplinie naukowej technologia żywności i żywienia, posiada doświadczenie pedagogiczne, osiągnięcia naukowe, jak również organizacyjne. Realizuje obowiązki dydaktyczne, planuje oraz przeprowadza prace badawcze z zakresu oceny jakości żywności z wykorzystaniem instrumentalnych technik pomiarowych, bierze udział w projektach sensorycznych i konsumenckich, wykonuje badania biometryczne, pisze publikacje naukowe oraz uczestniczy czynnie w konferencjach naukowych. Bierze udział w innych aktywnościach naukowo-dydaktycznych dotyczących jednostki, w której jest zatrudniona.
Nasze wymagania
- tytuł doktora nauk rolniczych w dyscyplinie technologia żywności i żywienia;
- udokumentowany dorobek naukowy zgodny z profilem jednostki, w postaci publikacji w renomowanych czasopismach naukowych, obejmujący minimum 10 publikacji, posiadających współczynnik wpływu Impact Factor (IF), znajdujących się w bazie Journal Citation Reports (JCR), opublikowanych w latach 2021-2024;
- umiejętność prowadzenia zajęć w języku wykładowym polskim i angielskim oraz minimum 4-letnie doświadczenie w realizacji zajęć, w tym doświadczenie w nauczaniu zdalnym, z wykorzystaniem platform e-learningowych i Microsoft Teams;
- doświadczenie w prowadzeniu badań dotyczących oceny jakości żywności z wykorzystaniem technik instrumentalnych;
- umiejętność i doświadczenie w obsłudze urządzeń do pomiarów biometrycznych (np. EyeTracking);
- umiejętność pracy w zespole;
- umiejętność obsługi programów statystycznych, w tym: Statistica i innych;
- biegłość w obsłudze komputera, w szczególności programów pakietu MS Office oraz programów do zarzadzania literaturą naukową;
- bardzo dobra znajomość języka polskiego i angielskiego, w mowie i piśmie, w stopniu umożliwiającym samodzielne pisanie publikacji naukowych w tych językach, a także wygłaszanie doniesień na konferencjach naukowych;
- doświadczenie w prezentowaniu wyników badań na konferencjach naukowych krajowych i międzynarodowych.
Mile widziane
- Kandydat powinien ponadto wykazywać pozytywne cechy osobowości, przede wszystkim kreatywność, zaangażowanie w planowanie i realizację badań naukowych, odpowiedzialność, sumienność i pracowitość, ponadto komunikatywność, gotowość do pogłębiania wiedzy, życzliwość i lojalność wobec zespołu, w którym będzie zatrudniony.
Zakres obowiązków
- realizacja badań naukowych;
- prowadzenie zajęć dydaktycznych;
- pełnienie funkcji promotora i recenzenta prac dyplomowych;
- pełnienie funkcji opiekuna naukowo-dydaktycznego doktorantów;
- udział w projektach krajowych i międzynarodowych;
- pełnienie funkcji recenzenta i/lub członka komisji w postępowaniach doktorskich i awansowych na stanowisko asystenta i adiunkta.
Dokumenty wymagane do rekrutacji
- podanie o zatrudnienie kierowane do JM Rektora SGGW;
- kwestionariusz osobowy;
- życiorys;
- list motywacyjny;
- listy rekomendacyjne;
- kopie dyplomów, certyfikatów;
- referencje od poprzedniego(ich) pracodawcy(ów)/promotora(ów);
- wykaz opublikowanych prac naukowych;
- oświadczenie kandydata (na specjalnym druku), że m.in. spełnia wymogi określone w art. 109 ust. 1 w/w ustawy oraz, że SGGW będzie Jego podstawowym miejscem pracy w rozumieniu w/w ustawy (druki wydaje Dział Spraw Osobowych SGGW);
- klauzula o zgodzie na przetwarzanie danych osobowych na potrzeby procesu rekrutacji.
Załączniki
Weź udział w rekrutacji
Aplikację z wymienionymi dokumentami proszę dostarczyć do Sekretariatu Katedry Żywności Funkcjonalnej i Ekologicznej lub przesłać na adres:
dr hab. Eliza Kostyra, prof. SGGW
Katedra Żywności Funkcjonalnej i Ekologicznej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego