Adiunkt stanowisko badawczo-dydaktyczne

  • Miejsce: Warszawa
  • Forma zatrudnienia: umowa o pracę, pełny etat
  • Dziedzina nauk rolniczych
  • technologia żywności i żywienia

Opis stanowiska

Osoba ubiegająca się o wymienione stanowisko musi spełniać wymogi określone w art. 113 ustawy z dn. 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. 2018, poz. 1668 z późn. zmianami), w Statucie Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (Dział VIII Pracownicy SGGW).

Nasze wymagania

  • stopień doktora w dyscyplinie technologia żywności i żywienie człowieka
  • • doświadczenie w prowadzeniu prac naukowych z zakresu technologii i oceny jakości tłuszczów i koncentratów spożywczych, udokumentowane odpowiednim dorobkiem naukowym, w tym co najmniej 8 publikacji posiadających indeks wpływu IF wynoszący co najmniej 30
  • doświadczenie w prowadzeniu prac badawczych związanych z technologią i analizą tłuszczów i koncentratów spożywczych, doświadczenie w oznaczaniu jakościowym i ilościowym składników żywności różnymi metodami analitycznymi, w tym technikami chromatograficznymi, doświadczenie w badaniu wpływu różnych dodatków i surowców niekonwencjonalnych na cechy jakościowe wyrobów spożywczych
  • udokumentowany udział w konferencjach naukowych krajowych i międzynarodowych w postaci prezentowanych doniesień ustnych oraz posterów
  • doświadczenie w zakresie prowadzenia zajęć dydaktycznych na uczelni wyższej
  • bardzo dobra znajomość języka angielskiego, umożliwiającą samodzielne pisanie publikacji naukowych w tym języku i prowadzenie zajęć w języku angielskim

Mile widziane

  • znajomość obsługi komputera, ze szczególnym uwzględnieniem pakietu MS Office, Autocad oraz programów statystycznych
  • dodatkowym atutem będzie kierowanie projektami naukowymi lub posiadanie patentów

Zakres obowiązków

  • Prowadzenie działalności naukowej
  • Prowadzenie zajęć dydaktycznych w jęz. polskim i angielskim
  • Uczestniczenie w pracach organizacyjnych na rzecz Uczelni
  • Podnoszenie kompetencji zawodowych

Dokumenty wymagane do rekrutacji

  • 1. Podanie o zatrudnienie na ww. stanowisko, kierowane do JM Rektora SGGW
  • 2. Dokument potwierdzający uzyskanie stopnia doktora
  • 3. Kwestionariusz osobowy
  • 4. Życiorys z uwzględnieniem pracy zawodowej oraz osiągnięć naukowych, w tym wykaz publikacji i doniesień konferencyjnych
  • 5. Niezbędne dokumenty potwierdzające pozostałe wymagania
  • 6. Oświadczenie, potwierdzające spełnienie wymagań określonych w art. 113 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. - Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. z 2018 r., poz. 1668 ze zm.) wraz z oświadczeniem, że SGGW będzie podstawowym miejscem pracy w rozumieniu w/w ustawy w przypadku wygrania konkursu, które można uzyskać w Biurze Kadr i Płac.

Załączniki

Weź udział w rekrutacji

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie,Sekretariat Instytutu Nauk o Żywności, bud. 32, pok. 53, 02-776 Warszawa,
    ul. Nowoursynowska 159 c, nr tel.: 022 5937510 od poniedziałku do piątku w godz. 9.00-15.00 lub elektronicznie: inoz@sggw.edu.pl