Opis stanowiska
Osoba ubiegająca się o wymienione stanowisko musi spełniać wymogi określone w art. 113 ustawy z dn. 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. 2018, poz. 1668 z późn. zmianami), w Statucie Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (Dział VIII Pracownicy SGGW).
Nasze wymagania
- stopień doktora w dyscyplinie technologia żywności i żywienie człowieka
- • doświadczenie w prowadzeniu prac naukowych z zakresu technologii i oceny jakości tłuszczów i koncentratów spożywczych, udokumentowane odpowiednim dorobkiem naukowym, w tym co najmniej 8 publikacji posiadających indeks wpływu IF wynoszący co najmniej 30
- doświadczenie w prowadzeniu prac badawczych związanych z technologią i analizą tłuszczów i koncentratów spożywczych, doświadczenie w oznaczaniu jakościowym i ilościowym składników żywności różnymi metodami analitycznymi, w tym technikami chromatograficznymi, doświadczenie w badaniu wpływu różnych dodatków i surowców niekonwencjonalnych na cechy jakościowe wyrobów spożywczych
- udokumentowany udział w konferencjach naukowych krajowych i międzynarodowych w postaci prezentowanych doniesień ustnych oraz posterów
- doświadczenie w zakresie prowadzenia zajęć dydaktycznych na uczelni wyższej
- bardzo dobra znajomość języka angielskiego, umożliwiającą samodzielne pisanie publikacji naukowych w tym języku i prowadzenie zajęć w języku angielskim
Mile widziane
- znajomość obsługi komputera, ze szczególnym uwzględnieniem pakietu MS Office, Autocad oraz programów statystycznych
- dodatkowym atutem będzie kierowanie projektami naukowymi lub posiadanie patentów
Zakres obowiązków
- Prowadzenie działalności naukowej
- Prowadzenie zajęć dydaktycznych w jęz. polskim i angielskim
- Uczestniczenie w pracach organizacyjnych na rzecz Uczelni
- Podnoszenie kompetencji zawodowych
Dokumenty wymagane do rekrutacji
- 1. Podanie o zatrudnienie na ww. stanowisko, kierowane do JM Rektora SGGW
- 2. Dokument potwierdzający uzyskanie stopnia doktora
- 3. Kwestionariusz osobowy
- 4. Życiorys z uwzględnieniem pracy zawodowej oraz osiągnięć naukowych, w tym wykaz publikacji i doniesień konferencyjnych
- 5. Niezbędne dokumenty potwierdzające pozostałe wymagania
- 6. Oświadczenie, potwierdzające spełnienie wymagań określonych w art. 113 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. - Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. z 2018 r., poz. 1668 ze zm.) wraz z oświadczeniem, że SGGW będzie podstawowym miejscem pracy w rozumieniu w/w ustawy w przypadku wygrania konkursu, które można uzyskać w Biurze Kadr i Płac.
Załączniki
Weź udział w rekrutacji
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie,Sekretariat Instytutu Nauk o Żywności, bud. 32, pok. 53, 02-776 Warszawa,
ul. Nowoursynowska 159 c, nr tel.: 022 5937510 od poniedziałku do piątku w godz. 9.00-15.00 lub elektronicznie: inoz@sggw.edu.pl