Opis stanowiska
DZIEKAN WYDZIAŁU NAUKI O ŻYWNOŚCI UNIWERSYTETU WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO OGŁASZA KONKURS na stanowisko asystent (w grupie pracowników badawczych) w Katedrze Mikrobiologii Żywności, Technologii i Chemii Mięsa w ramach projektu pt.:
Opracowanie bioochronnego preparatu z inaktywowanych szczepów o niskim indeksie MAR i obniżonym potencjale transferu genów w ramach strategii One Health – poprawa trwałości żywności i kontrola zanieczyszczeń Listeria monocytogenes, LIDER15/0216/2024, finansowanego z NCBiR
Nasze wymagania
- posiadają minimum stopień magistra w dyscyplinie technologia żywności i żywienia, biologii, biotechnologii lub pokrewnych
- dla osób posiadających stopień naukowy doktora uzyskany nie wcześniej niż 7 lat przed rokiem zatrudnienia w projekcie
- wykazują biegłą znajomość języka angielskiego umożliwiającym pisanie publikacji
- posiadają doświadczenie w pracy laboratoryjnej z zakresu mikrobiologii
- udokumentowany dorobek naukowy – kandydat musi spełniać wymagania kwalifikacyjne określone w tabeli 5a załącznik nr 4 do Statutu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie z dnia 21 maja 2019 roku (z późn. zm.)
- posiadają umiejętność pracy w zespole (w tym międzynarodowym) i analitycznego myślenia
Mile widziane
- dorobek naukowy w obszarze mikrobiologii żywności
- umiejętność wykorzystywania nowoczesnych metod badawczych stosowanych w badaniach z zakresu mikrobiologii żywności
- udokumentowane doświadczenie w pozyskiwaniu środków finansowych ze źródeł zewnętrznych oraz doświadczenie w kierowaniu projektem badawczym
Zakres obowiązków
- praca laboratoryjna z zakresu mikrobiologii
Oferujemy
- wynagrodzenie dla stanowiska asystenta wynosi 4 685,00 zł
Dokumenty wymagane do rekrutacji
- podanie kierowane do Prorektora ds. nauki i współpracy międzynarodowej UWM w Olsztynie
- życiorys wraz z dorobkiem naukowym
- kwestionariusz osobowy
- dyplom uzyskania tytułu zawodowego
- deklarację w zakresie dyscypliny naukowej, co do której kandydat do zatrudnienia informuje, że złoży oświadczenie, o którym mowa w art. 265 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauc
- oświadczenie o stanie zdrowia pozwalającym na wykonywanie pracy na stanowisku adiunkta badawczo-dydaktycznego
- oświadczenie o spełnieniu warunków z art.113 Ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce
- Oświadczenia o niekaralności w zakresie przestępstw określonych w rozdziale XIX i XXV Kodeksu karnego, w art. 189a i art. 207 Kodeksu karnego (t.j. Dz.U. z 2024 r. poz. 17 ze zm.) oraz w ustawie z dnia 29 lipca 2005 r. o przeciwdziałaniu narkomanii (Dz. U. z 2023 r. poz. 172 oraz z 2022 r. poz. 2600), lub za odpowiadające tym przestępstwom czyny zabronione określone w przepisach prawa obcego
- zgodę na przetwarzanie danych osobowych (obowiązująca w UWM)
Załączniki
Dodatkowe informacje dla kandydata
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie będzie podstawowym miejscem pracy w rozumieniu Ustawy z dnia 20 lipca 2018 roku Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (tj. Dz. U. z 2024 r. poz. 1571 z późn. zm.).
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie zastrzega sobie prawo unieważnienia konkursu przez Rektora bez podania przyczyny.
Nie poinformowanie kandydata o wynikach konkursu jest równoznaczne z odrzuceniem jego oferty.
Weź udział w rekrutacji
Dziekanat Wydziału Nauki o Żywności UWM w Olsztynie,
ul. Plac Cieszyński 1/ pok. 123A,
10-726 Olsztyn