Opis stanowiska
Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach
ogłasza konkurs na stanowisko
adiunkta badawczo-dydaktycznego
w Zakładzie Technologii i Oceny Jakości Żywności
Katedry Dietetyki
Wydziału Zdrowia Publicznego w Bytomiu
RP-1115/1/5/5/2024
Termin składania ofert:
Oferty należy składać w terminie do dnia 25.06.2024 r. do godz. 15:30
Do konkursu może przystąpić osoba, która spełnia wymagania art. 113 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (t. j. Dz. U. z 2023 r., poz. 742 z późn. zm.).
Nasze wymagania
- – tytuł zawodowy magistra na kierunku dietetyka,
- – stopień naukowy doktora nauk o zdrowiu,
- – pierwszy autor w co najmniej 2 publikacjach oryginalnych, opublikowanych w czasopismach lub wydawnictwach ujętych na listach właściwego Ministra ds. szkolnictwa wyższego,
- – autor lub współautor publikacji naukowych, wydanych w ostatnich dwóch latach poprzedzających wniosek o zatrudnienie na przedmiotowym stanowisku, za które uzyskano co najmniej 1500 punktów ministerialnych zgodnie z rokiem wydania,
- – dorobek naukowy oceniany na co najmniej 40 pkt w skali IF,
- – udokumentowana działalność dydaktyczna i organizacyjna,
- – minimum 3 letnie doświadczenie w prowadzeniu zajęć dydaktycznych z zakresu żywienia człowieka i dietetyki,
- – znajomość języka angielskiego w stopniu umożliwiającym prowadzenie zajęć ze studentami oraz doświadczenie w prowadzeniu zajęć dydaktycznych w języku angielskim,
- – w przypadku cudzoziemców wymagana jest znajomość języka polskiego w mowie i piśmie.
Zakres obowiązków
- zakres obowiązków zgodny ze stanowiskiem adiunkta badawczo-dydaktycznego
Dokumenty wymagane do rekrutacji
- – pisemna deklaracja wyrażająca chęć przystąpienia do konkursu, adresowana do Rektora,
- – kwestionariusz osobowy dla osoby ubiegającej się o zatrudnienie,
- – zaświadczenie o niekaralności z Krajowego Rejestru Karnego, zgodnie z art. 21 ust 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (t.j. Dz.U. z 2024 r. poz. 560.),
- – kopie dokumentów potwierdzających wykształcenie oraz kwalifikacje zawodowe, w szczególności: dyplomu ukończenia studiów wyższych, zaświadczenia o uznaniu dyplomu zagranicznego za równoważny z dyplomem polskim (jeżeli dotyczy),
- – inne dokumenty potwierdzające posiadane kwalifikacje (wykaz publikacji z podaną punktacją w skali IF, punktacją ministerialną, posiadane certyfikaty itp.