Instytut Biotechnologii Molekularnej i Przemysłowej, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności
Politechnika Łódzka
Miejsce: Łódź
Forma zatrudnienia:umowa o pracę, pełny etat
Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych
biotechnologia
Nasze wymagania
stopień doktora w dziedzinie (dyscyplinie): technologia żywności i żywienia lub biotechnologia
udokumentowany dorobek naukowy w formie co najmniej pięciu publikacji w międzynarodowych czasopismach naukowych (z bazy Web of Science) lub wydawnictwach o zasięgu światowym, w tym co najmniej trzech artykułów z pierwszym autorstwem
udokumentowany co najmniej 3-miesięczny staż badawczy w renomowanym ośrodku naukowym za granicą
doświadczenie w prowadzeniu hodowli komórek zwierzęcych i ludzkich potwierdzone co najmniej trzema publikacjami w czasopismach z listy JCR
udział w projektach badawczych w charakterze kierownika lub wykonawcy
praktyczna znajomość analiz określających przekaźnictwo wewnątrzkomórkowe (np. mobilizacja jonów wapnia), potwierdzone co najmniej jedną publikacją w czasopiśmie z listy JCR
praktyczna znajomość technik biologii molekularnej i inżynierii genetycznej (np. izolowanie DNA/RNA oraz białek, PCR, RT-PCR); technik elektroforetycznych białek i kwasów nukleinowych, western blotting, ELISA
praktyczna znajomość standardowych analiz statystycznych stosowanych w interpretacji wyników biologicznych
potwierdzona znajomość języka angielskiego na poziomie co najmniej B2
biegła znajomość języka polskiego w mowie i piśmie niezbędna do prowadzenia aktywności badawczej, dydaktycznej i organizacyjnej
doświadczenie w prowadzeniu zajęć dydaktycznych ze studentami, zarówno na pierwszym, jak i drugim stopniu studiów
Mile widziane
mile widziane będzie opiekuństwo co najmniej jednej pracy inżynierskiej lub magisterskiej
Zakres obowiązków
prowadzenie badań naukowych w dyscyplinach technologia żywności i żywienia lub pokrewnych oraz udział w upowszechnianiu rezultatów tej działalności
prowadzenie zajęć dydaktycznych w języku polskim i angielskim na kierunkach związanych z dyscyplinami technologia żywności i żywienia oraz inżynieria chemiczna na pierwszym i drugim stopniu studiów
udział w projektach badawczych realizowanych w Instytucie oraz aplikowanie o granty finansowane przez zewnętrzne instytucje
wyjazdy zagraniczne w ramach programów europejskich, np. Erasmus+, czy konferencji międzynarodowych
podnoszenie kwalifikacji poprzez uczestnictwo w szkoleniach
udział w pracach organizacyjnych na rzecz Uczelni i Jednostki
Dokumenty wymagane do rekrutacji
podanie o zatrudnienie do JM Rektora PŁ
kwestionariusz osobowy dla osoby ubiegającej się o zatrudnienie w Politechnice Łódzkiej, stanowiący załącznik nr 1.1 do „POLITYKI OTM-R – OTWARTY PRZEJRZYSTY MERYTORYCZNY PROCES REKRUTACJI”
klauzula o ochronie danych osobowych, stanowiąca załącznik nr 1.2 do „POLITYKI OTM-R – OTWARTY PRZEJRZYSTY MERYTORYCZNY PROCES REKRUTACJI”
zgoda na przetwarzanie danych osobowych, stanowiąca załącznik nr 1.3 do „POLITYKI OTM-R – OTWARTY PRZEJRZYSTY MERYTORYCZNY PROCES REKRUTACJI”
odpisy/kopie dyplomów
opis dorobku naukowego i doświadczenia badawczego
inne dokumenty potwierdzające posiadane kwalifikacje
Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.Zamknij informację o ciasteczkach