Opis stanowiska
INSTYTUCJA: Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Katedra Techniki i Projektowania Żywności
MIASTO: Warszawa
STANOWISKO: Adiunkt badawczy, post-doc w projekcie finansowanym przez Narodowe Centrum Nauki w ramach konkursu SONATA 17
DYSCYPLINA NAUKOWA: technologia żywności i żywienia
DATA OGŁOSZENIA: 15/07/2022 r.
TERMIN SKŁADANIA OFERT: 16/08 – 15/09/2022 r.
LINKI DO STRON z ogłoszeniem:
I. Uczelni https://bip.sggw.edu.pl/oferty-pracy/
II. Ministerstwa Edukacji i Nauki http://www.bazaogloszen.nauka.gov.pl/
III. Komisji Europejskiej w europejskim portalu dla mobilnych naukowców https://euraxess.ec.europa.eu/jobs/search
SŁOWA KLUCZOWE: mikrokapsułkowanie, koacerwacja, białka roślinne, antocyjany
OPIS:
Opis Projektu:
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka ogłasza konkurs na stanowisko adiunkta badawczego -post-doc do projektu: Koacerwacja emulsji podwójnych z antocyjanami przy użyciu białek pochodzenia roślinnego finansowanego ze środków Narodowego Centrum Badań w ramach programu Sonata 17.
Niniejszy projekt ma na celu zdobycie nowej wiedzy z obszaru możliwości wykorzystania białek konsumowanych przez ludzi oraz grupy białek, które są produktami ubocznymi przetwórstwa zbóż i warzyw, które do tej pory nie były szeroko stosowane w konsumpcji przez ludzi. W zakresie projektu będą właściwości podwójnych emulsji na bazie antocyjanów i olejów roślinnych. Kolejnym krokiem będzie wykonanie koacerwatów emulsji z zastosowaniem białek roślinnych oraz polisacharydów.
Obowiązki:
• Opracowanie i wdrażanie protokołów badawczych
• Dostosowywanie nowych procedur, metod lub sprzętu do procedur badawczych w zakresie nauk o białkach, koacerwacji i emulsji
• Zbieranie, przygotowywanie i analizowanie danych badawczych
• Prowadzenie komputerowej bazy danych dotyczących badańPrzygotowywanie danych do prezentacji na konferencjach naukowych oraz do przygotowania manuskryptów
• Wykorzystanie oprogramowania graficznego i statystycznego do analizy i prezentacji danych.
• Pomoc w zamawianiu i zaopatrywaniu się w materiały i sprzęt oraz w ogólnym utrzymaniu wysokiego standardu laboratorium
Wymagane kwalifikacje:
• Stopień naukowy doktora uzyskany nie wcześniej niż 7 lat przed rokiem zatrudnienia w projekcie w innej jednostce niż SGGW
• Opublikowane jako autor lub współautor co najmniej 4 publikacje o łącznym IF min. 5.0
• Bardzo dobra znajomość języka angielskiego (znajomość języka polskiego lub innego języka słowiańskiego będzie atutem)
• Doświadczenie w pracy z białkami roślinnymi w zakresie metod analitycznych (elektroforeza)
• Doświadczenie w pracy z chromatografią cieczową
• Doświadczenie w analizie statystycznej danych
• Doświadczenie w zakresie mikrokapsułkowania będzie dodatkowym atutem
• Umiejętność pracy w zespole
• Silna motywacja, zdolność krytycznego myślenia i zapał do pracy naukowej
Oferowane warunki:
• Możliwość rozwoju i zdobycia doświadczenia w jednej z największych uczelni w Polsce
• Czas trwania zatrudnienia 12 miesięcy od 2/01/2023 z możliwością przedłużenia
• Zadaniowy czas pracy
• Wynagrodzenie około 25 000 EUR rocznie łącznie z kosztami pracodawcy
Wymagane dokumenty:
– Podanie do JM Rektora o zatrudnienie na ww. stanowisko
– CV
– List motywacyjny
– Kopia dyplomu doktora
– Wykaz artykułów opublikowanych lub przyjętych do druku
– Kopia certyfikatu językowego z języka angielskiego lub oświadczenie o bardzo dobrej znajomości tego języka
Miejsce składania dokumentów:
Dokumenty aplikacyjne należy przesyłać w terminie od 16/08 – 15/09/2022 elektronicznie na adres: marcin_kurek@sggw.edu.pl
Termin rozstrzygnięcia konkursu: do 27/09/2022
Dodatkowe informacje o warunkach pracy można uzyskać od Kierownika Projektu: dr hab. Marcin A. Kurek, marcin_kurek@sggw.edu.pl
Informujemy, że odpowiemy tylko na wybrane oferty.
Zastrzegamy sobie prawo zakończenia konkursu wcześniej lub pozostawienia konkursu bez rozstrzygnięcia.
Prosimy o załączenie następującego oświadczenia:
„Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, celu uczestnictwa w procesach rekrutacyjnych, zgodnie z Ustawą z dnia 10.05.2018 o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2018 r. poz. 1000).”
Klauzula informacyjna:
Informujemy, iż wszelkie dane osobowe jakie zostaną przekazane przez Pana/Panią
w prowadzonym postępowaniu rekrutacyjnym na w/w stanowisko przez Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (zwana dalej SGGW) będą przetwarzane przez SGGW
w celu przeprowadzenia wyżej wymienionego postępowania rekrutacyjnego zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r.
w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwanego dalej RODO. Administratorem Danych Osobowych jest Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, z siedzibą przy ul. Nowoursynowskiej 166, 02-787 Warszawa. Dane osobowe przechowywane będą do czasu zakończenia postępowania rekrutacyjnego prowadzonego przez SGGW. W SGGW jest Inspektor Ochrony Danych nadzorujący prawidłowość przetwarzania danych osobowych, z którym można skontaktować się za pośrednictwem adresu e-mail: iod@sggw.pl. Zgodnie z przepisami RODO informujemy, iż ma Pan/Pani prawo od SGGW jako Administratora Danych Osobowych dostępu do swoich danych, ich sprostowania, przenoszenia
i usunięcia oraz ograniczenia przetwarzania danych i wniesienia skargi do organu nadzorczego.