Opis stanowiska
Osoba ubiegająca się o wymienione stanowisko musi spełniać wymogi określone w art. 113 ustawy z dn. 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. 2018, poz. 1668 z późn. zmianami), w Statucie Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (Dział VIII Pracownicy SGGW)
Nasze wymagania
- dyplom ukończenia studiów wyższych i tytuł zawodowy magistra inżyniera w dyscyplinie technologia żywności i żywienie człowieka
- doświadczenie w prowadzeniu prac naukowych z zakresu technologii żywności/inżynierii żywności, udokumentowane odpowiednim dorobkiem naukowym, w tym co najmniej 4 publikacje posiadające indeks wpływu IF
- doświadczenie w badaniach dotyczących projektowania i technologicznego opracowywania produktów z wykorzystaniem technik suszarniczych, ze szczególnym uwzględnieniem innowacjach operacji wstępnych oraz reformulacji składu, a także analiz właściwości fizycznych oraz chemicznych w aspekcie projektowania produktów żywnościowych o powtarzalnych cechach jakościowych, żywieniowych i użytkowych
- umiejętność obsługi aparatury technologicznej oraz analitycznej - z zakresu oznaczeń właściwości fizycznych oraz chemicznych żywności
- udokumentowany udział w konferencjach naukowych krajowych i międzynarodowych w postaci prezentowanych doniesień ustnych oraz posterów
- doświadczenie w zakresie prowadzenia zajęć dydaktycznych na uczelni wyższej w języku polskim z zakresu przedmiotów specjalistycznych w obszarze inżynierii żywności, ekologii i ochrony środowiska, gospodarowania surowcami, produktami i odpadami zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju
- bardzo dobra znajomość języka angielskiego, umożliwiającą samodzielne pisanie publikacji naukowych w tym języku, wygłaszanie doniesień na konferencjach naukowych, prowadzenie zajęć w języku angielskim oraz prowadzenie badań w zagranicznych jednostkach naukowych
Mile widziane
- znajomości obsługi komputera, ze szczególnym uwzględnieniem pakietu MS Office oraz programów statystycznych
- zaangażowania w realizację problemów badawczych wraz z ich praktycznymi założeniami
- aktywne uczestnictwo w życiu akademickim
- aktywne uczestnictwo w projektach popularyzujących naukę: działalność w kołach naukowych, organizacja festiwali nauki oraz innych wydarzeń popularyzujących naukę
- mile widziane odbycie badawczego stażu zagranicznego
Zakres obowiązków
- Prowadzenie działalności naukowej
- Prowadzenie zajęć dydaktycznych
- Uczestniczenie w pracach organizacyjnych na rzecz Uczelni
- Podnoszenie kompetencji zawodowych
Dokumenty wymagane do rekrutacji
- Podanie o zatrudnienie na ww. stanowisko, kierowane do JM Rektora SGGW,
- Dokument potwierdzający uzyskanie stopnia magistra inżyniera
- Kwestionariusz osobowy
- Życiorys z uwzględnieniem pracy zawodowej oraz osiągnięć naukowych w tym wykaz publikacji
- Niezbędne dokumenty potwierdzające pozostałe wymagania
- Oświadczenie, potwierdzające spełnienie wymagań określonych w art. 113 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. - Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. z 2018 r., poz. 1668 ze zm.).
- Opinia z ostatniego miejsca pracy
- Świadectwo pracy lub zaświadczenie o zatrudnieniu
Załączniki
Weź udział w rekrutacji
Sekretariat Instytutu Nauk o Żywności, bud. 32, pok. 53, 02-776 Warszawa,
ul. Nowoursynowska 159, nr tel.: 022 5937510 od poniedziałku do piątku w godz. 9.00-15.00