Asystent stanowisko badawczo-dydaktyczne

Wydział Technologii Żywności
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Miejsce: Kraków
  • Forma zatrudnienia: umowa o pracę, pełny etat, Umowa na czas określony (do 30.08.2026)
  • Dziedzina nauk rolniczych
  • technologia żywności i żywienia

Nasze wymagania

  • 1. ukończone studia magisterskie na kierunku Dietetyka
  • 2. posiadanie kwalifikacji pedagogicznych wymaganych do pracy dydaktycznej na uczelni
  • 3. biegła znajomość języka polskiego w mowie i piśmie
  • 4. udokumentowany, co najmniej 3-miesięczny staż lub doświadczenie w jednostce badawczej lub naukowo-badawczej
  • 5. udokumentowane, przynajmniej 3-letnie doświadczenie w pracy w laboratorium chemicznym
  • 6. udokumentowane doświadczenie w organizacji pracy zespołu (dla grupy osób)
  • 7. udokumentowane doświadczenie w prowadzeniu ewidencji stanu odczynników chemicznych, trucizn, metali szlachetnych, alkoholi
  • 8. doświadczenie w prowadzeniu dokumentacji, konstruowaniu wniosków i podstawowa znajomość zagadnień zamówień publicznych
  • 9. udokumentowane doświadczenie w wykonywaniu badań oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia człowieka oraz analiz składu żywności oraz aktywności antyoksydacyjnej
  • 10. umiejętność planowania i wykonywania analiz chemicznych
  • 11. aktywność w pozyskiwaniu środków zewnętrznych
  • 12. doświadczenie w pracy naukowej (udokumentowane autorstwo/współautorstwo publikacji, monografii, wystąpienia naukowe, konferencje itp.)
  • 13. znajomość języka angielskiego na poziomie B2/C1

Mile widziane

  • 1. uprawnienia do pracy dydaktycznej z młodzieżą szkół ponadpodstawowych lub gotowość do uzyskania takich kwalifikacji
  • 2. ukończone szkolenia z zakresu dietetyki i pokrewnej tematyki
  • 3. samodzielność, umiejętność organizacji oraz planowania pracy
  • 4. chęć rozwoju, pełna dyspozycyjność
  • 5. dodatkowym atutem będzie wykształcenie techniczne (inżynierskie)
  • 6. umiejętność obsługi programów komputerowych – pakiet MS Office; program komputerowy do układania jadłospisów
  • 7. znajomość systemów zarządzania jakością
  • 8. doświadczenie w prowadzeniu zajęć dydaktycznych z przedmiotów z zakresu żywienia człowieka i dietetyki
  • 9. udokumentowana aktywność w popularyzacji nauki, np. udział w wydarzeniach typu Małopolska Noc Naukowców, Festiwal Nauki, Dni Otwarte Wydziału, Turnieju Wiedzy Dietetycznej itp.

Zakres obowiązków

  • Regulamin Pracy URK - zakres zadań i obowiązków nauczyciela akademickiego https://bip.malopolska.pl/urkrakow,a,1676968,zarzadzenie-nr-1752019-rektora-ur-w-krakowie.html

Oferujemy

  • stabilne zatrudnienie
  • 2. wsparcie naukowe i możliwość podnoszenia kwalifikacji oraz rozwoju zawodowego
  • 3. dostęp do infrastruktury badawczej
  • 4. benefity w postaci m.in. Karty Multisport, zajęć sportowych, możliwość skorzystania z pakietów medycznych, ubezpieczenia grupowego
  • 5. dodatkowe świadczenia socjalne

Dokumenty wymagane do rekrutacji

  • CV
  • kwestionariusz osobowy; https://bso.urk.edu.pl/zasoby/77/kwestionariusz_kandydat.pdf
  • kopie dyplomu ukończenia studiów
  • kopia dyplomu doktorskiego lub doktora habilitowanego – jeżeli aplikujący posiada
  • informacja o dorobku naukowym, dydaktycznym i organizacyjnym
  • oświadczenie stwierdzające, że UR będzie podstawowym miejscem pracy z chwilą podjęcia zatrudnienia; https://urk.edu.pl/zasoby/77/osw_podstawowe_msc_pracy.pdf
  • oświadczenie w trybie art. 113 ustawy Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce; https://urk.edu.pl/zasoby/77/oswiadczenie_nauczyciela_art_113.doc
  • klauzuli informacyjnej RODO dla kandydatów do pracy; https://iod.urk.edu.pl/zasoby/184/klauzula_art13_rekrutacja_pracownikow.pdf
  • np. wykaz publikacji (z podaniem wydawnictwa i ilości stron), informacja o ewentualnie realizowanych zajęciach dydaktycznych, recenzja pracy doktorskiej lub rozprawy habilitacyjnej itp.

Weź udział w rekrutacji

  • przesyłką pocztową na adres
    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
    Aleja Mickiewicza 21
    31-120 Kraków
    z adnotacją KONKURS – KATEDRA ŻYWIENIA CZŁOWIEKA i DIETETYKI WTŻ