Asystent stanowisko badawczo-dydaktyczne

  • Miejsce: Warszawa
  • Forma zatrudnienia: umowa o pracę, pełny etat
  • Dziedzina nauk rolniczych
  • technologia żywności i żywienia

Opis stanowiska

Osoba ubiegająca się o wymienione stanowisko musi spełniać wymogi określone w art. 113 ustawy z dn. 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. 2018, poz. 1668 z późn. zmianami), w Statucie Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (Dział VIII Pracownicy SGGW)

Nasze wymagania

  • • ukończone studia drugiego stopnia na kierunku biotechnologia, tytuł zawodowy magistra inżyniera w zakresie biotechnologii,
  • • uczestnik lub absolwent Szkoły Doktorskiej - rozprawa doktorska w końcowym etapie realizacji,
  • • zainteresowania naukowe i dydaktyczne oraz zdolności do ich rozwijania,
  • • doświadczenie w prowadzeniu prac naukowych z zakresu technologii żywności/chemii żywności/biotechnologii, udokumentowane odpowiednim dorobkiem naukowym, w tym co najmniej 5 publikacji posiadających indeks wpływu IF wynoszący co najmniej 20,
  • • doświadczenie z zakresu otrzymywania związków chemicznych na drodze biotransformacji, w tym w sposób szczególny z udziałem enzymów lipolitycznych,
  • • znajomość technik immobilizacji enzymów,
  • • podstawowe umiejętności z zakresu modelowania dynamicznego enzymów,
  • • doświadczenie w zakresie oczyszczania produktów biokatalizy (chromatografia kolumnowa, chromatografia cienkowarstwowa),
  • • doświadczenie w zakresie stosowania technik spektrofotometrycznych w ocenie aktywności enzymów oraz oczyszczania preparatów enzymatycznych pochodzenia mikrobiologicznego,
  • • udokumentowany udział w konferencjach naukowych krajowych i międzynarodowych,
  • • doświadczenie w zakresie prowadzenia zajęć dydaktycznych na uczelni wyższej w języku polskim z zakresu chemii,
  • • dobra znajomość języka angielskiego i języka polskiego, umożliwiającą samodzielne pisanie publikacji naukowych, wygłaszanie doniesień na konferencjach naukowych, prowadzenie zajęć dydaktycznych oraz prowadzenie badań w zagranicznych jednostkach naukowych,
  • • doświadczenie w aplikowaniu o projekty badawcze,
  • • doświadczenie w aplikowaniu o uzyskanie patentu,
  • • dodatkowym atutem będzie odbycie stażu naukowego w ośrodku zagranicznym.

Mile widziane

  • • znajomość obsługi komputera, ze szczególnym uwzględnieniem pakietu MS Office oraz programów statystycznych,

Zakres obowiązków

  • • Prowadzenie działalności naukowej
  • • Prowadzenie zajęć dydaktycznych w języku polskim oraz angielskim
  • • Uczestniczenie w pracach organizacyjnych na rzecz Uczelni
  • • Podnoszenie kompetencji zawodowych

Dokumenty wymagane do rekrutacji

  • 1. Podanie o zatrudnienie na ww. stanowisko, kierowane do JM Rektora SGGW
  • 2. Dokument potwierdzający uzyskanie tytuł magistra
  • 3. Kwestionariusz osobowy (można uzyskać w Biurze Kadr i Płac)
  • 4. Życiorys z uwzględnieniem pracy zawodowej oraz osiągnięć naukowych, w tym wykaz publikacji, wraz z punktacją i wykaz doniesień konferencyjnych,
  • 5. Niezbędne dokumenty potwierdzające pozostałe wymagania
  • Oświadczenie, potwierdzające spełnienie wymagań określonych w art. 113 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. - Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. z 2018 r., poz. 1668 ze zm.) wraz z oświadczeniem, że SGGW będzie podstawowym miejscem pracy w rozumieniu w/w ustawy w przypadku wygrania konkursu, które można uzyskać w Biurze Kadr i Płac.
  • Opinię z ostatniego miejsca pracy,
  • Świadectwo pracy lub zaświadczenie o zatrudnieniu

Załączniki

Weź udział w rekrutacji

  • Sekretariat Instytutu Nauk o Żywności SGGW w Warszawie, bud. 32, pok. 53, 02-776 Warszawa, ul. Nowoursynowska 159 c, nr tel.: 022 5937510 od poniedziałku do piątku w godz. 9.00-15.00 lub elektronicznie: inoz@sggw.edu.pl