Opis stanowiska
Osoba ubiegająca się o wymienione stanowisko musi spełniać wymogi określone w art. 113 ustawy z dn. 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. 2018, poz. 1668 z późn. zmianami), w Statucie Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (Dział VIII Pracownicy SGGW)
Nasze wymagania
- • ukończone studia drugiego stopnia na kierunku biotechnologia, tytuł zawodowy magistra inżyniera w zakresie biotechnologii,
- • uczestnik lub absolwent Szkoły Doktorskiej - rozprawa doktorska w końcowym etapie realizacji,
- • zainteresowania naukowe i dydaktyczne oraz zdolności do ich rozwijania,
- • doświadczenie w prowadzeniu prac naukowych z zakresu technologii żywności/chemii żywności/biotechnologii, udokumentowane odpowiednim dorobkiem naukowym, w tym co najmniej 5 publikacji posiadających indeks wpływu IF wynoszący co najmniej 20,
- • doświadczenie z zakresu otrzymywania związków chemicznych na drodze biotransformacji, w tym w sposób szczególny z udziałem enzymów lipolitycznych,
- • znajomość technik immobilizacji enzymów,
- • podstawowe umiejętności z zakresu modelowania dynamicznego enzymów,
- • doświadczenie w zakresie oczyszczania produktów biokatalizy (chromatografia kolumnowa, chromatografia cienkowarstwowa),
- • doświadczenie w zakresie stosowania technik spektrofotometrycznych w ocenie aktywności enzymów oraz oczyszczania preparatów enzymatycznych pochodzenia mikrobiologicznego,
- • udokumentowany udział w konferencjach naukowych krajowych i międzynarodowych,
- • doświadczenie w zakresie prowadzenia zajęć dydaktycznych na uczelni wyższej w języku polskim z zakresu chemii,
- • dobra znajomość języka angielskiego i języka polskiego, umożliwiającą samodzielne pisanie publikacji naukowych, wygłaszanie doniesień na konferencjach naukowych, prowadzenie zajęć dydaktycznych oraz prowadzenie badań w zagranicznych jednostkach naukowych,
- • doświadczenie w aplikowaniu o projekty badawcze,
- • doświadczenie w aplikowaniu o uzyskanie patentu,
- • dodatkowym atutem będzie odbycie stażu naukowego w ośrodku zagranicznym.
Mile widziane
- • znajomość obsługi komputera, ze szczególnym uwzględnieniem pakietu MS Office oraz programów statystycznych,
Zakres obowiązków
- • Prowadzenie działalności naukowej
- • Prowadzenie zajęć dydaktycznych w języku polskim oraz angielskim
- • Uczestniczenie w pracach organizacyjnych na rzecz Uczelni
- • Podnoszenie kompetencji zawodowych
Dokumenty wymagane do rekrutacji
- 1. Podanie o zatrudnienie na ww. stanowisko, kierowane do JM Rektora SGGW
- 2. Dokument potwierdzający uzyskanie tytuł magistra
- 3. Kwestionariusz osobowy (można uzyskać w Biurze Kadr i Płac)
- 4. Życiorys z uwzględnieniem pracy zawodowej oraz osiągnięć naukowych, w tym wykaz publikacji, wraz z punktacją i wykaz doniesień konferencyjnych,
- 5. Niezbędne dokumenty potwierdzające pozostałe wymagania
- Oświadczenie, potwierdzające spełnienie wymagań określonych w art. 113 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. - Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. z 2018 r., poz. 1668 ze zm.) wraz z oświadczeniem, że SGGW będzie podstawowym miejscem pracy w rozumieniu w/w ustawy w przypadku wygrania konkursu, które można uzyskać w Biurze Kadr i Płac.
- Opinię z ostatniego miejsca pracy,
- Świadectwo pracy lub zaświadczenie o zatrudnieniu
Załączniki
Weź udział w rekrutacji
Sekretariat Instytutu Nauk o Żywności SGGW w Warszawie, bud. 32, pok. 53, 02-776 Warszawa, ul. Nowoursynowska 159 c, nr tel.: 022 5937510 od poniedziałku do piątku w godz. 9.00-15.00 lub elektronicznie: inoz@sggw.edu.pl