Asystent stanowisko badawcze

Wydział Nauki o Żywności, Katedra Mikrobiologii Żywności, Technologii i Chemii Mięsa
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Miejsce: Olsztyn
  • Forma zatrudnienia: umowa o pracę, pełny etat
  • Wynagrodzenie: 4 685,00 zł brutto
  • Dziedzina nauk rolniczych
  • technologia żywności i żywienia

Opis stanowiska

DZIEKAN WYDZIAŁU NAUKI O ŻYWNOŚCI UNIWERSYTETU WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO OGŁASZA KONKURS na stanowisko asystent (w grupie pracowników badawczych) w Katedrze Mikrobiologii Żywności, Technologii i Chemii Mięsa w ramach projektu pt.:
Opracowanie bioochronnego preparatu z inaktywowanych szczepów o niskim indeksie MAR i obniżonym potencjale transferu genów w ramach strategii One Health – poprawa trwałości żywności i kontrola zanieczyszczeń Listeria monocytogenes, LIDER15/0216/2024, finansowanego z NCBiR

Nasze wymagania

  • posiadają minimum stopień magistra w dyscyplinie technologia żywności i żywienia, biologii, biotechnologii lub pokrewnych
  • dla osób posiadających stopień naukowy doktora uzyskany nie wcześniej niż 7 lat przed rokiem zatrudnienia w projekcie
  • wykazują biegłą znajomość języka angielskiego umożliwiającym pisanie publikacji
  • posiadają doświadczenie w pracy laboratoryjnej z zakresu mikrobiologii
  • udokumentowany dorobek naukowy – kandydat musi spełniać wymagania kwalifikacyjne określone w tabeli 5a załącznik nr 4 do Statutu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie z dnia 21 maja 2019 roku (z późn. zm.)
  • posiadają umiejętność pracy w zespole (w tym międzynarodowym) i analitycznego myślenia

Mile widziane

  • dorobek naukowy w obszarze mikrobiologii żywności
  • umiejętność wykorzystywania nowoczesnych metod badawczych stosowanych w badaniach z zakresu mikrobiologii żywności
  • udokumentowane doświadczenie w pozyskiwaniu środków finansowych ze źródeł zewnętrznych oraz doświadczenie w kierowaniu projektem badawczym

Zakres obowiązków

  • praca laboratoryjna z zakresu mikrobiologii

Oferujemy

  • wynagrodzenie dla stanowiska asystenta wynosi 4 685,00 zł

Dokumenty wymagane do rekrutacji

  • podanie kierowane do Prorektora ds. nauki i współpracy międzynarodowej UWM w Olsztynie
  • życiorys wraz z dorobkiem naukowym
  • kwestionariusz osobowy
  • dyplom uzyskania tytułu zawodowego
  • deklarację w zakresie dyscypliny naukowej, co do której kandydat do zatrudnienia informuje, że złoży oświadczenie, o którym mowa w art. 265 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauc
  • oświadczenie o stanie zdrowia pozwalającym na wykonywanie pracy na stanowisku adiunkta badawczo-dydaktycznego
  • oświadczenie o spełnieniu warunków z art.113 Ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce
  • Oświadczenia o niekaralności w zakresie przestępstw określonych w rozdziale XIX i XXV Kodeksu karnego, w art. 189a i art. 207 Kodeksu karnego (t.j. Dz.U. z 2024 r. poz. 17 ze zm.) oraz w ustawie z dnia 29 lipca 2005 r. o przeciwdziałaniu narkomanii (Dz. U. z 2023 r. poz. 172 oraz z 2022 r. poz. 2600), lub za odpowiadające tym przestępstwom czyny zabronione określone w przepisach prawa obcego
  • zgodę na przetwarzanie danych osobowych (obowiązująca w UWM)

Załączniki

Weź udział w rekrutacji

  • Dziekanat Wydziału Nauki o Żywności UWM w Olsztynie,
    ul. Plac Cieszyński 1/ pok. 123A,
    10-726 Olsztyn