Opis stanowiska
Osoba ubiegająca się o wymienione stanowisko musi spełniać wymogi określone w art. 113 ustawy z dn. 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. 2018, poz. 1668 z późn. zmianami), w Statucie Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (Dział VIII Pracownicy SGGW).
Nasze wymagania
- • tytuł magistra w dyscyplinie technologia żywności i żywienie człowieka;
- • doświadczenie w prowadzeniu prac badawczych z zakresu kształtowania i oceny jakości żywności (w tym właściwości przeciwutleniających składników żywności), udokumentowane odpowiednim dorobkiem naukowym, w tym co najmniej 5 publikacji naukowych posiadających całkowity indeks wpływu IF wynoszący co najmniej 18 (zgodnie z rokiem opublikowania), wśród nich przynajmniej w dwóch artykułach jako pierwszy lub korespondencyjny autor;
- • praktyczna znajomość technik chromatografii gazowej i cieczowej oraz spektrometrii mas;
- • udokumentowany udział w konferencjach naukowych krajowych i międzynarodowych w postaci prezentowanych doniesień ustnych lub posterów;
- • posługiwania się językiem polskim w stopniu umożliwiającym prowadzenie zajęć ze studentami w tym języku;
- • doświadczenie w kształceniu studentów z zakresu prawa żywnościowego;
- • co najmniej dobra znajomość języka angielskiego, umożliwiająca samodzielne pisanie publikacji naukowych oraz prowadzenie zajęć w tym języku.
Mile widziane
- znajomość obsługi komputera, ze szczególnym uwzględnieniem pakietu MS Office oraz programów statystycznych;
- umiejętność pracy w zespole;
- udokumentowana aktywność w zdobywaniu wiedzy i umiejętności zawodowych, przydatnych na stanowisku asystenta badawczo-dydaktycznego.
Zakres obowiązków
- Prowadzenie działalności naukowej
- Prowadzenie zajęć dydaktycznych w jęz. polskim i angielskim
- Uczestniczenie w pracach organizacyjnych na rzecz Uczelni
- Podnoszenie kompetencji zawodowych
Dokumenty wymagane do rekrutacji
- 1. Podanie o zatrudnienie na ww. stanowisko, kierowane do JM Rektora SGGW
- 2. Dyplom ukończenia odpowiednich studiów magisterskich
- 3. Kwestionariusz osobowy (można uzyskać w Biurze Kadr i Płac)
- 4. Życiorys z uwzględnieniem pracy zawodowej oraz osiągnięć naukowych, w tym wykaz publikacji i doniesień konferencyjnych,
- 5. Niezbędne dokumenty potwierdzające pozostałe wymagania
- 6. Oświadczenie, potwierdzające spełnienie wymagań określonych w art. 113 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. - Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. z 2018 r., poz. 1668 ze zm.) wraz z oświadczeniem, że SGGW będzie podstawowym miejscem pracy w rozumieniu w/w ustawy w przypadku wygrania konkursu, które można uzyskać w Biurze Kadr i Płac.
Załączniki
Weź udział w rekrutacji
Sekretariat Instytutu Nauk o Żywności SGGW w Warszawie, bud. 32, pok. 53, 02-776 Warszawa, ul. Nowoursynowska 159 c, nr tel.: 022 5937510 od poniedziałku do piątku w godz. 9.00-15.00