Asystent stanowisko badawczo-dydaktyczne

  • Miejsce: Warszawa
  • Forma zatrudnienia: umowa o pracę, pełny etat
  • Dziedzina nauk rolniczych
  • technologia żywności i żywienia

Opis stanowiska

Osoba ubiegająca się o wymienione stanowisko musi spełniać wymogi określone w art. 113 ustawy z dn. 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. 2018, poz. 1668 z późn. zmianami), w Statucie Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (Dział VIII Pracownicy SGGW).

Nasze wymagania

  • • tytuł magistra w dyscyplinie technologia żywności i żywienie człowieka;
  • • doświadczenie w prowadzeniu prac badawczych z zakresu kształtowania i oceny jakości żywności (w tym właściwości przeciwutleniających składników żywności), udokumentowane odpowiednim dorobkiem naukowym, w tym co najmniej 5 publikacji naukowych posiadających całkowity indeks wpływu IF wynoszący co najmniej 18 (zgodnie z rokiem opublikowania), wśród nich przynajmniej w dwóch artykułach jako pierwszy lub korespondencyjny autor;
  • • praktyczna znajomość technik chromatografii gazowej i cieczowej oraz spektrometrii mas;
  • • udokumentowany udział w konferencjach naukowych krajowych i międzynarodowych w postaci prezentowanych doniesień ustnych lub posterów;
  • • posługiwania się językiem polskim w stopniu umożliwiającym prowadzenie zajęć ze studentami w tym języku;
  • • doświadczenie w kształceniu studentów z zakresu prawa żywnościowego;
  • • co najmniej dobra znajomość języka angielskiego, umożliwiająca samodzielne pisanie publikacji naukowych oraz prowadzenie zajęć w tym języku.

Mile widziane

  • znajomość obsługi komputera, ze szczególnym uwzględnieniem pakietu MS Office oraz programów statystycznych;
  • umiejętność pracy w zespole;
  • udokumentowana aktywność w zdobywaniu wiedzy i umiejętności zawodowych, przydatnych na stanowisku asystenta badawczo-dydaktycznego.

Zakres obowiązków

  • Prowadzenie działalności naukowej
  • Prowadzenie zajęć dydaktycznych w jęz. polskim i angielskim
  • Uczestniczenie w pracach organizacyjnych na rzecz Uczelni
  • Podnoszenie kompetencji zawodowych

Dokumenty wymagane do rekrutacji

  • 1. Podanie o zatrudnienie na ww. stanowisko, kierowane do JM Rektora SGGW
  • 2. Dyplom ukończenia odpowiednich studiów magisterskich
  • 3. Kwestionariusz osobowy (można uzyskać w Biurze Kadr i Płac)
  • 4. Życiorys z uwzględnieniem pracy zawodowej oraz osiągnięć naukowych, w tym wykaz publikacji i doniesień konferencyjnych,
  • 5. Niezbędne dokumenty potwierdzające pozostałe wymagania
  • 6. Oświadczenie, potwierdzające spełnienie wymagań określonych w art. 113 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. - Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. z 2018 r., poz. 1668 ze zm.) wraz z oświadczeniem, że SGGW będzie podstawowym miejscem pracy w rozumieniu w/w ustawy w przypadku wygrania konkursu, które można uzyskać w  Biurze Kadr i Płac.

Załączniki

Weź udział w rekrutacji

  • Sekretariat Instytutu Nauk o Żywności SGGW w Warszawie, bud. 32, pok. 53, 02-776 Warszawa, ul. Nowoursynowska 159 c, nr tel.: 022 5937510 od poniedziałku do piątku w godz. 9.00-15.00