Opis stanowiska
OPIS – Warunki konkursu:
• stopień naukowy doktora nauk rolniczych w zakresie technologii żywności i żywienia,
• doktorat i dorobek naukowy w zakresie przetwórstwa mleka,
• znajomość metod analitycznych stosowanych w badaniach żywności pochodzenia zwierzęcego, szczególnie z zakresu chromatografii gazowej,
• bardzo dobra znajomość języka angielskiego,
• doświadczenie w pracy dydaktycznej, naukowej i organizacyjnej,
• umiejętność współpracy w zespole badawczym,
• dyspozycyjność,
• odbyty staż przemysłowy trwający co najmniej 1 miesiąc,
• ukończony kurs pedagogiczny
• mile widziany odbyty staż zagraniczny.
Kandydatem może zostać osoba, która spełnia następujące wymogi określone w Ustawie Prawo o Szkolnictwie Wyższym:
posiada kwalifikacje określone w Ustawie;
ma pełną zdolność do czynności prawnych;
nie została ukarana prawomocnym wyrokiem sądowym za przestępstwo umyślne;
korzysta z pełni praw publicznych.
Wykaz wymaganych dokumentów:
podanie do JM Rektora URK w Krakowie;
życiorys (CV z fotografią);
odpis dyplomu ukończenia studiów wyższych oraz odpis dyplomu doktora
opinia kierownika (przełożonego) z poprzedniego miejsca pracy i/lub promotora pracy doktorskiej;
kwestionariusz osobowy; https://bso.urk.edu.pl/zasoby/77/Kwestionariusz_osobowy.pdf
wykaz dotychczasowych osiągnięć naukowych, dydaktycznych i organizacyjnych;
zaświadczenie o niekaralności;
zaświadczenia o odbytym kursie pedagogicznym oraz stażu przemysłowym;
informacje o przetwarzaniu danych osobowych w celu przeprowadzenia procedury rekrutacyjnej oraz formularz wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do pobrania na stronie https://bip.malopolska.pl/urkrakow,m,306914,2018.html
oświadczenie o zapoznaniu się z klauzulą informacyjną o przetwarzaniu danych osobowych w celu przeprowadzenia procedury rekrutacyjnej, dostępną na stronie https://iod.urk.edu.pl/zasoby/184/klauzula_art13_rekrutacja_pracownikow.pdf
Dodatkowe informacje można uzyskać u Kierownika Katedry prof. dr hab. inż. Jacka Domagały tel.: 12/662 48 03 (jacek.domagala@urk.edu.pl) lub w sekretariacie Katedry Przetwórstwa Produktów Zwierzęcych tel.: 12/662 48 10.
Przystępujący do konkursu jest zobowiązany do złożenia oświadczenia, iż z chwilą podjęcia zatrudnienia, Uniwersytet Rolniczy w Krakowie będzie jego podstawowym miejscem pracy.
Niepoinformowanie kandydata o wynikach konkursu jest równoznaczne z odrzuceniem jego oferty.