Opis stanowiska
Kraków 31.05.2021 r.
DTŻ 1102-1-90/2021
DZIEKAN WYDZIAŁU TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI
UNIWERSYTETU ROLNICZEGO im. HUGONA KOŁŁĄTAJA
W KRAKOWIE
O g ł a s z a k o n k u r s na s t a n o w i s k o asystenta w grupie pracowników badawczo-dydaktycznych
w KATEDRZE INŻYNIERII I APARATURY PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO
Warunki konkursu:
· uzyskany stopień doktora w zakresie technologii żywności i żywienia człowieka,
· co najmniej 6-cio miesięczny staż post-doc w jednostce zagranicznej specjalizującej się w naukach o żywności i żywieniu,
· biegła znajomość języka polskiego i angielskiego (języki wykładowe),
· zamiłowanie i predyspozycje do pracy naukowej i dydaktycznej, umiejętność pracy w interdyscyplinarnym zespole,
· doświadczenie w zakresie prowadzenia zajęć dydaktycznych w języku angielskim umożliwiające realizację ćwiczeń dla studentów kierunku technologia żywności i żywienia,
· doświadczenie w prowadzeniu badań z zakresu technologii żywności i żywienia, zwłaszcza w obszarze wykorzystania roślin o wysokiej zawartości białka oraz zastosowania procesów fermentacji i hydrolizy enzymatycznej do otrzymania produktów będących zamiennikami mięsa,
· znajomość technik analitycznych: GC-MS (chromatografii gazowej z detektorem masowym), GC-O (chromatografii gazowej – z wykorzystaniem olfaktometrii) i LC-MS (chromatografii cieczowej z detektorem masowym) oraz umiejętność ich wykorzystania do identyfikacji prekursorów smaku i zapachu oraz substancji bioaktywnych
· dorobek naukowy z zakresu technologii żywności i żywienia, obejmujący przede wszystkim publikacje z listy JCR oraz uczestnictwo w międzynarodowych konferencjach naukowych,
· doświadczenie we współpracy z przemysłem, obejmujące staż i/lub uczestnictwo w projektach albo badaniach zamawianych realizowanych na potrzeby przemysłu, szkolenie z zakresu zarządzania projektami będzie dodatkowym atutem,
· dobra znajomość obsługi systemu Linux lub Windows oraz pakietów biurowych (MS Office, LibreOffice).
Kandydatem może zostać osoba, która spełnia następujące wymogi określone w Ustawie Prawo o Szkolnictwie Wyższym:
· posiada kwalifikacje określone w Ustawie,
· ma pełną zdolność do czynności prawnych,
· nie została ukarana prawomocnym wyrokiem sądowym za przestępstwo umyślne,
· korzysta z pełni praw publicznych.
Zainteresowani proszeni są o przesłanie drogą pocztową, na adres Dziekanatu Wydziału Technologii Żywności UR: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków, następujących dokumentów w dwóch egzemplarzach:
· podanie do JM Rektora UR w Krakowie,
· życiorys,
· odpis dyplomu ukończenia studiów,
· odpis dyplomu uzyskania stopnia doktora,
· opinia kierownika z poprzedniego miejsca pracy i/lub promotora pracy doktorskiej,
· kwestionariusz osobowy,
· wykaz dotychczasowych osiągnięć naukowych, dydaktycznych i organizacyjnych,
· zaświadczenie o niekaralności,
· informacje o przetwarzaniu danych osobowych w celu przeprowadzenia procedury rekrutacyjnej oraz formularz wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do pobrania na stronie https://bip.malopolska.pl/urkrakow,m,306914,2018.html.
Dodatkowe informacje można uzyskać u Kierownika Katedry
dr hab. inż. Anny Ptaszek, prof. UR, tel:12/662-47-61 (anna.ptaszek@urk.edu.pl)
Przystępujący do konkursu jest zobowiązany do złożenia oświadczenia, iż z chwilą podjęcia zatrudnienia, Uniwersytet Rolniczy w Krakowie będzie jego podstawowym miejscem pracy.
Niepoinformowanie kandydata o wynikach konkursu jest równoznaczne z odrzuceniem jego oferty.
Termin składania podań upływa dnia: 30-06-2021
Rozstrzygnięcie konkursu: 5 lipca 2021