Opis stanowiska
Kandydat powinien spełniać następujące warunki:
1. Ukończone studia na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka lub Biotechnologia, średnia z pięcioletniego okresu studiów nie niższa niż 4,0;
2. Stopień naukowy doktora nauk rolniczych, w zakresie technologii żywności i żywienia;
3. Dorobek publikacyjny z zakresu analizy tekstury oraz właściwości reologicznych produktów mleczarskich, w tym w czasopismach z listy JCR;
4. Potwierdzone odpowiednimi dokumentami krajowe i/lub zagraniczne szkolenia
w zakresie technologii żywności i żywienia i/lub biotechnologii;
5. Aktywna działalność naukowa i popularno-naukowa (aktywny udział w konferencjach naukowych, wydarzeniach popularno-naukowych);
6. Potwierdzona certyfikatem bardzo dobra znajomość języka angielskiego w mowie
i piśmie (C1), umożliwiająca pisanie i organizację procesu edytorskiego artykułów naukowych oraz dodatkowo realizację zajęć dydaktycznych w tym języku;
7. Biegła znajomość języka polskiego w mowie i piśmie (prowadzenie zajęć dydaktycznych w języku polskim).
Wykaz wymaganych dokumentów:
1. Podanie o zatrudnienie skierowane do JM Rektora, życiorys, kwestionariusz osobowy (formularz kwestionariusza do pobrania ze strony internetowej Uczelni);
2. dyplomy potwierdzające posiadane kwalifikacje;
3. inne dokumenty potwierdzające posiadane kwalifikacje;
4. Oświadczenie o spełnianiu wymagań art. 109, ust. 1 ustawy Prawo o szkolnictwie wyższym, z późn. zm.;
5. Oświadczenie, że UP w Lublinie będzie podstawowym miejscem pracy w przypadku wygrania konkursu;
Zgoda na przetwarzanie danych osobowych;