Opis stanowiska
Zgłaszający się do konkursu winni spełniać następujące warunki:
1. posiadać stopień doktora habilitowanego w dyscyplinie technologia żywności i żywienia, specjalność technologia i chemia mięsa oraz produktów mięsnych
2. posiadać dorobek naukowy w zakresie technologii żywności ze szczególnym uwzględnieniem technologii i chemii mięsa oraz spełniać wymagania kwalifikacyjne wskazane w załączniku 4 (tabele 5a,b) do Statutu UWM
3. posiadać doświadczenie w prowadzeniu zajęć dydaktycznych w zakresie technologii mięsa, w tym zajęć w języku angielskim
4. posiadać ukończone szkolenie z zakresu przygotowania pedagogicznego
5. posiadać doświadczenie zawodowe pracy w przemyśle spożywczym
6. posiadać doświadczenie w kierowaniu zespołem
7. odbył/a staże w zagranicznych ośrodkach naukowych
8. wykazywać znajomość języka polskiego w mowie i piśmie
Wymagane dokumenty:
1. Podanie kierowane do JM Rektora UWM w Olsztynie
2. Informacja o osiągnięciach w pracy naukowej, dydaktycznej i organizacyjnej (wraz z załącznikiem 4 (tabela 5a, 5b) do Statutu UWM)
3. Życiorys (CV)
4. Kwestionariusz osobowy
5. Odpis dyplomu doktora habilitowanego
6. Inne dokumenty potwierdzające kwalifikacje
7. Oświadczenie, że UWM w Olsztynie będzie podstawowym miejscem pracy
8. Deklaracja złożenia oświadczenia o reprezentowanej dziedzinie i dyscyplinie naukowej
9. Deklaracja upoważniająca do zaliczenia do liczby N
10. Oświadczenie o stanie zdrowia pozwalającym na wykonywanie pracy na stanowisku określonym w ogłoszeniu o konkursie
11. Świadectwo pracy z opinią z poprzedniego miejsca zatrudnienia
12. Zgoda na przetwarzanie danych osobowych
Informacja:
1. Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie będzie podstawowym miejscem pracy w rozumieniu przepisu art. 120 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. z 2021 r. poz. 478).
2. Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie zastrzega sobie prawo unieważnienia konkursu przez Rektora bez podania przyczyn.
3. Niepoinformowanie kandydata o wynikach konkursu jest równoznaczne z odrzuceniem jego oferty.
4. Wynagrodzenie dla stanowiska profesora uczelni: 5321,0 PLN.
5. Zgłoszenia udziału w konkursie należy składać w Dziekanacie Wydziału Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, Pl. Cieszyński 1 (pok. 123A), w terminie do dnia 30.06.2021r. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi w terminie do 21.07.2021 r.