Opis stanowiska
FORMULARZ DLA OGŁOSZENIODAWCÓW
INSTYTUCJA: SGGW w Warszawie, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Katedra Żywności Funkcjonalnej i Ekologicznej, Zakład Żywności Funkcjonalnej i Badań Sensorycznych
MIASTO: Warszawa
STANOWISKO: asystent badawczo-dydaktyczny
DYSCYPLINA NAUKOWA: technologia żywności i żywienie człowieka
DATA OGŁOSZENIA KONKURSU: 12.04.2021r
TERMIN SKŁADANIA OFERT: 12.04-26.04.2021r
DATA ROZSTRZYGNIĘCIA KONKURSU: 27.04.2021r
LINK DO STRONY:
I. Uczelni http://wiadomosci.sggw.pl w kategorii „Oferty pracy”
II. Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego poprzez wypełnienie formularzy ze strony www.nauka.gov.pl/ministerstwo/praca/list-ministra i wysłanie na adres pracawnauce@nauka. gov.pl
III. Komisji Europejskiej w europejskim portalu dla mobilnych naukowców
http://ec.europa.eu/euraxess/index.cfm/jobs/signUpOrganisation z zachowaniem przy logowaniu stosownej nazwy organizacji, np.:
Warsaw University of Life Sciences – SGGW, Institute of Human Nutrition Sciences
SŁOWA KLUCZOWE: analizy instrumentalne, żywność wygodna, żywność funkcjonalna, ocena żywności
OPIS (tematyka, oczekiwania, uwagi):
Do konkursu mogą przystąpić osoby, które odpowiadają następującym kryteriom kwalifikacyjnym:
· tytuł magistra na kierunku żywienie człowieka i ocena żywności;
· dorobek naukowy zgodny z profilem jednostki;
· otwarty przewód doktorski – praca doktorska w końcowej fazie realizacji;
· udokumentowany dorobek naukowy w postaci publikacji w renomowanych czasopismach naukowych, minimum 5 publikacji w czasopismach naukowych indeksowanych w bazie JCR, opublikowanych w latach 2019-2021;
· minimum 3-letnie doświadczenie w realizacji zajęć dydaktycznych z zakresu technologii żywności pochodzenia roślinnego, towaroznawstwa, żywności wygodnej i funkcjonalnej, żywności specjalnego przeznaczenia żywieniowego, projektowania produktów i potraw dietetycznych;
· odbycie stażu za granicą w ośrodkach naukowych (minimum 3 miesiące);
· doświadczenie w prowadzeniu badań dotyczących oceny jakości żywności (w tym z wykorzystaniem elektronicznego nosa, wizualizatora/elektronicznego oka);
· umiejętność pracy w zespole;
· doświadczenie w pracy laboratoryjnej;
· umiejętność posługiwania się komputerem w zakresie programów MS OFFICE, programów statystycznych (STATISTICA, XLSTAT lub innych);
· co najmniej dobra znajomość języka angielskiego w stopniu umożliwiającym samodzielne pisanie publikacji naukowych w tym języku a także wygłaszanie doniesień na konferencjach naukowych;
· umiejętnością prowadzenia zajęć w języku wykładowym polskim.
Kandydat powinien być osobą kreatywną, zaangażowaną w planowanie i realizację badań naukowych oraz gotową do pogłębiania wiedzy.
Kandydaci są proszeni o złożenie w terminie 12.04-26.04.2021r w Sekretariacie Katedry Żywności Funkcjonalnej i Ekologicznej Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW następujących dokumentów:
· podanie o zatrudnienie kierowane do JM Rektora SGGW,
· kwestionariusz osobowy z dwoma zdjęciami,
· życiorys
· list motywacyjny
· listy rekomendacyjne
· kopie dyplomów, certyfikatów
· referencje od poprzedniego (ich/pracodawcy(ów)/promotora(ów)
· wykaz opublikowanych prac
· oświadczenie kandydata (na specjalnym druku), że m.in. spełnia wymogi określone w art. 109 ust. 1 w/w ustawy oraz, że SGGW będzie Jego podstawowym miejscem pracy w rozumieniu w/w ustawy (druki wydaje Dział Spraw Osobowych).
· klauzulę o zgodzie na przetwarzanie danych osobowych na potrzeby procesu rekrutacji.
KONTAKT: tel. 22 5937052, mail eliza_kostyra@sggw.edu.pl
Aplikację zawierającą wymienione dokumenty proszę przesłać na adres:
dr hab. Eliza Kostyra, prof. SGGW
Katedra Żywności Funkcjonalnej i Ekologicznej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
ul. Nowoursynowska 159c, 02-776 Warszawa