Opis stanowiska
Stanowisko pracy jest związane z prowadzeniem wykładów, ćwiczeń oraz wyjazdów studyjnych z przedmiotów z zakresu Fitoterapii w dietetyce, Edukacji żywieniowej i promocji zdrowego żywienia, Podstaw żywienia człowieka, Żywienie człowieka w ontogenezie. Niezbędne jest posiadanie dorobku naukowego w postaci publikacji w recenzowanych czasopismach branżowych, minimum czteroletnie doświadczenie w prowadzeniu gabinetu dietetycznego, gotowość do samokształcenia się w zakresie dietetyki. Mile widziane doświadczenie w prowadzeniu zajęć ze studentami.
Nasze wymagania
- ukończenie studiów na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka lub dietetyka
- posiadanie stopnia naukowego magistra inżyniera w dziedzinie nauk rolniczych w dyscyplinie technologia żywności i żywienia lub dietetyka
- dorobek naukowy udokumentowany publikacjami w recenzowanych czasopismach branżowych
- minimum czteroletnie doświadczenie zawodowe w prowadzeniu gabinetu dietetycznego
- udział w konferencjach i szkoleniach w dyscyplinie związanej z dietetyką
- doświadczenie w prowadzeniu webinarów i warsztatów w tematyce dietetycznej
- doświadczenie w prowadzeniu zajęć ze studentami
Zakres obowiązków
- Prowadzenie wykładów, ćwiczeń oraz wyjazdów studyjnych z przedmiotów z zakresu z zakresu Fitoterapii w dietetyce, Edukacji żywieniowej i promocji zdrowego żywienia, Podstaw żywienia człowieka, Żywienie człowieka w ontogenezie
- Gotowość do publikowania prac naukowych w dyscyplinie technologia żywności i żywienia
Dokumenty wymagane do rekrutacji
- Podanie do JM Rektora Uniwersytetu Zielonogórskiego
- Wykaz dorobku naukowego, dydaktycznego i organizacyjnego Inne informacje, które kandydat uzna za wskazane.
- Inne informacje, które kandydat uzna za wskazane.
- Odpis dyplomu ukończenia studiów oraz innych dokumentów potwierdzających posiadane kwalifikacje
- Życiorys i kwestionariusz osobowy,
Weź udział w rekrutacji
Sekretariat Sportu, Turystyki i Żywienia, Kampus A Bud. A-13, ul. Prof. Z. Szafrana 6, 65-246 Zielona Góra