Opis stanowiska
Stanowisko pracy jest związane z prowadzeniem wykładów, ćwiczeń oraz wyjazdów studyjnych z przedmiotów technologicznych z zakresu surowców roślinnych i zwierzęcych, a także publikowaniem prac naukowych w dyscyplinie technologia żywności i żywienia. Kandydat powinien posiadać umiejętność operowania językiem angielskim w zakresie umożliwiającym korzystanie z literatury anglojęzycznej oraz prowadzenie zajęć dydaktycznych, dorobek naukowy udokumentowany publikacjami w recenzowanych czasopismach branżowych, zgłoszeniami patentowymi oraz patentami, doświadczenie zawodowe w przemyśle spożywczym, znajomość zagadnień związanych z HACCP, jakością i bezpieczeństwem żywności oraz higieną
Nasze wymagania
- ukończenie studiów na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka.
- posiadanie stopnia naukowego doktora w dziedzinie nauk rolniczych w dyscyplinie technologia żywności i żywienia.
- dorobek naukowy udokumentowany publikacjami w recenzowanych czasopismach branżowych, zgłoszeniami patentowymi oraz patentami.
- znajomość języka angielskiego w zakresie umożliwiającym korzystanie z literatury anglojęzycznej oraz prowadzenie zajęć dydaktycznych.
- Minimum pięcioletnie doświadczenie zawodowe w przemyśle spożywczym (mile widziane na stanowisku kierowniczym).
- znajomość zagadnień związanych z HACCP, jakością i bezpieczeństwem żywności oraz higieną produkcji.
Zakres obowiązków
- Prowadzenie wykładów, ćwiczeń oraz wyjazdów studyjnych z przedmiotów technologicznych z zakresu surowców roślinnych i zwierzęcych
- gotowość do publikowania prac naukowych w dyscyplinie technologia żywności i żywienia
Dokumenty wymagane do rekrutacji
- Podanie do JM Rektora Uniwersytetu Zielonogórskiego
- Życiorys i kwestionariusz osobowy, Wy, Inne informacje, które kandydat uzna za wskazane.
- Odpis dyplomu ukończenia studiów oraz innych dokumentów potwierdzających posiadane kwalifikacje
- wykaz dorobku naukowego, dydaktycznego i organizacyjnego
- Inne informacje, które kandydat uzna za wskazane.