Asystent stanowisko badawczo-dydaktyczne

  • Miejsce: Warszawa
  • Forma zatrudnienia: umowa o pracę, pełny etat
  • Dziedzina nauk rolniczych
  • technologia żywności i żywienia

Opis stanowiska

Konkurs na stanowisko asystenta w grupie pracowników badawczo-dydaktycznych do Katedry Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności w Instytucie Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW w Warszawie. Przeznaczony dla osób, które posiadają wykształcenie kierunkowe – technologia żywności i żywienia (studia pierwszego i drugiego stopnia oraz stopień doktora) oraz zamiłowanie do pracy dydaktycznej i naukowej.

Nasze wymagania

  • tytuł doktora nauk rolniczych w dyscyplinie technologia żywności i żywienia;
  • udokumentowany dorobek naukowy zgodny z profilem jednostki, w postaci publikacji w renomowanych czasopismach naukowych, obejmujący minimum 10 publikacji, posiadających współczynnik wpływu Impact Factor (IF), znajdujących się w bazie Journal Citation Reports (JCR), opublikowanych w latach 2019-2024 (całkowity dorobek naukowy ze współczynnikiem wpływu IF wynoszącym w sumie nie mniej niż 50);
  • umiejętność prowadzenia zajęć w języku wykładowym polskim i angielskim oraz minimum 3-letnie doświadczenie w realizacji zajęć/ szkoleń, w tym doświadczenie w nauczaniu zdalnym, z wykorzystaniem platform e-learningowych i Microsoft Teams;
  • doświadczenie w prowadzeniu badań dotyczących oceny jakości żywności z wykorzystaniem technik instrumentalnych i badań fizykochemicznych oraz oceny sensorycznej;
  • umiejętność pracy w zespole;
  • umiejętność obsługi programów statystycznych, w tym: Statistica i innych;
  • biegłość w obsłudze komputera, w szczególności programów pakietu MS Office oraz programów do zarządzania literaturą naukową;
  • bardzo dobra znajomość języka polskiego i angielskiego, w mowie i piśmie, w stopniu umożliwiającym samodzielne pisanie publikacji naukowych w tych językach, a także wygłaszanie doniesień na konferencjach naukowych;
  • doświadczenie w prezentowaniu wyników badań na konferencjach naukowych krajowych i międzynarodowych.

Mile widziane

  • udział w projektach badawczych;
  • staż naukowy w zagranicznym ośrodku badawczym; staż w środowisku otoczenia gospodarczego;
  • staż w środowisku otoczenia gospodarczego;
  • szkolenia krajowe i międzynarodowe wskazujące chęć podnoszenia kwalifikacji;
  • kandydat powinien ponadto wykazywać pozytywne cechy osobowości, przede wszystkim kreatywność, zaangażowanie w planowanie i realizację badań naukowych, odpowiedzialność, sumienność i pracowitość, ponadto komunikatywność, gotowość do pogłębiania wiedzy, życzliwość i lojalność wobec zespołu, w którym będzie zatrudniony.

Zakres obowiązków

  • kształcenie i wychowywanie studentów;
  • prowadzenie zajęć dydaktycznych m.in. z przedmiotów, takich jak Podstawy technologii gastronomicznej, Projektowanie nowych potraw, Ogólna technologia żywności, Chemia żywności, ujętych w planach studiów, zgodnie z obowiązującym rocznym wymiarem zajęć dydaktycznych 240 h;
  • prowadzenie badań i działalności naukowej, w tym składanie wniosków o finansowanie badań, udział w konferencjach naukowych, przygotowanie artykułów naukowych w języku polskim i angielskim;
  • stałe podnoszenie kompetencji;
  • działalność organizacyjna na rzecz katedry, instytutu i uczelni;
  • wykonywanie innych poleceń służbowych wydawanych przez bezpośredniego przełożonego.

Dokumenty wymagane do rekrutacji

  • Podanie o zatrudnienie kierowane do JM Rektora SGGW
  • Kwestionariusz osobowy
  • Życiorys z uwzględnieniem pracy zawodowej
  • List motywacyjny
  • Kopie dyplomów, certyfikatów
  • Referencje od poprzedniego(ich) pracodawcy(ów)/promotora(ów
  • Wykaz opublikowanych prac naukowych
  • Oświadczenie kandydata (na specjalnym druku), że m.in. spełnia wymogi określone w art. 109 ust. 1 w/w ustawy oraz, że SGGW będzie Jego podstawowym miejscem pracy w rozumieniu w/w ustawy (druki wydaje Dział Spraw Osobowych SGGW)
  • Klauzula o zgodzie na przetwarzanie danych osobowych na potrzeby procesu rekrutacji
  • Osoby spoza uczelni składają dodatkowo: 1.Opinię z ostatniego miejsca pracy, 2.Świadectwo pracy lub zaświadczenie o zatrudnieniu

Weź udział w rekrutacji

  • Aplikację zawierającą wymienione dokumenty proszę dostarczyć do Sekretariatu Katedry Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności lub przesłać na adres:
    prof. dr hab. Ewa Czarniecka-Skubina
    Katedra Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności
    Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka
    Szkoła Główna Go