Post-doc stanowisko badawcze

Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Miejsce: Poznań
  • Forma zatrudnienia: umowa o pracę, pełny etat
  • Dziedzina nauk rolniczych
  • technologia żywności i żywienia

Opis stanowiska

adiunkt – Post-Doc
Pracownia Chemii i Technologii Tłuszczów, Katedra Technologii Żywności Pochodzenia Roślinnego, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

Nasze wymagania

  • Ukończone studia magisterskie w dyscyplinie technologii żywności i żywienie lub pokrewnej
  • Doktorat w dyscyplinie technologii żywności i żywienie lub pokrewnej
  • Znajomość instrumentalnych metod analitycznych (chromatografia gazowa, chromatografia cieczowa, spektrometria mas)
  • Dobra znajomość języka angielskiego
  • Istotny dorobek naukowy, publikacje w czasopismach z listy JCR

Zakres obowiązków

  • Identyfikacja oraz oznaczanie ilościowe i jakościowe produktów degradacji fitosteroli i ich estrów technikami chromatografii gazowej, cieczowej i spektrometrii mas
  • Analiza biodostępności liposomów zawierających fitosterole i ich estry
  • Badanie termiczno-oksydacyjnej stabilności liposomów z fitosterolami i estrami fitosteroli oraz oznaczanie produktów ich degradacji
  • Implementacja badanych liposomów do produktów spożywczych i badanie ich stabilności termiczno-oksydacyjnej

Dokumenty wymagane do rekrutacji

  • List motywacyjny
  • Referencje
  • CV
  • Spis publikacji i doniesień naukowych
  • Kopia dyplomu nadania stopnia naukowego doktora;
  • Prosimy o dołączenie do przesłanych dokumentów oświadczenia: wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji.

Załączniki