Opis stanowiska
adiunkt – Post-Doc
Pracownia Chemii i Technologii Tłuszczów, Katedra Technologii Żywności Pochodzenia Roślinnego, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Nasze wymagania
- Ukończone studia magisterskie w dyscyplinie technologii żywności i żywienie lub pokrewnej
- Doktorat w dyscyplinie technologii żywności i żywienie lub pokrewnej
- Znajomość instrumentalnych metod analitycznych (chromatografia gazowa, chromatografia cieczowa, spektrometria mas)
- Dobra znajomość języka angielskiego
- Istotny dorobek naukowy, publikacje w czasopismach z listy JCR
Zakres obowiązków
- Identyfikacja oraz oznaczanie ilościowe i jakościowe produktów degradacji fitosteroli i ich estrów technikami chromatografii gazowej, cieczowej i spektrometrii mas
- Analiza biodostępności liposomów zawierających fitosterole i ich estry
- Badanie termiczno-oksydacyjnej stabilności liposomów z fitosterolami i estrami fitosteroli oraz oznaczanie produktów ich degradacji
- Implementacja badanych liposomów do produktów spożywczych i badanie ich stabilności termiczno-oksydacyjnej
Dokumenty wymagane do rekrutacji
- List motywacyjny
- Referencje
- CV
- Spis publikacji i doniesień naukowych
- Kopia dyplomu nadania stopnia naukowego doktora;
- Prosimy o dołączenie do przesłanych dokumentów oświadczenia: wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji.