Opis stanowiska
Osoba ubiegająca się o wymienione stanowisko musi spełniać wymogi określone w art. 113 ustawy z dn. 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. 2018, poz. 1668 z późn. zmianami), w Statucie Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (Dział VIII Pracownicy SGGW)
Nasze wymagania
- • •• dyplom ukończenia studiów wyższych i tytuł zawodowy magistra inżyniera w dyscyplinie technologia żywności i żywienie człowieka
- • doświadczenie w prowadzeniu prac naukowych z zakresu technologii żywności/inżynierii żywności, udokumentowane odpowiednim dorobkiem naukowym, w tym co najmniej 4 publikacje posiadające indeks wpływu IF
- • doświadczenie w badaniach dotyczących technik suszarniczych, ze szczególnym uwzględnieniem innowacjach operacji wstępnych, a także analiz właściwości fizycznych oraz chemicznych
- • umiejętność obsługi aparatury technologicznej oraz analitycznej - z zakresu oznaczeń właściwości fizycznych oraz chemicznych żywności
- • udokumentowany udział w konferencjach naukowych krajowych i międzynarodowych w postaci prezentowanych doniesień ustnych oraz posterów
- • doświadczenie w zakresie prowadzenia zajęć dydaktycznych na uczelni wyższej w języku polskim i angielskim z zakresu przedmiotów specjalistycznych w obszarze inżynierii żywności
- • bardzo dobra znajomość języka angielskiego, umożliwiającą samodzielne pisanie publikacji naukowych w tym języku, wygłaszanie doniesień na konferencjach naukowych, prowadzenie zajęć w języku angielskim oraz prowadzenie badań w zagranicznych jednostkach naukowych
Mile widziane
- • znajomość obsługi komputera, ze szczególnym uwzględnieniem pakietu MS Office oraz programów statystycznych
- • aktywne uczestnictwo w życiu akademickim
- • aktywne uczestnictwo w projektach popularyzujących naukę: działalność w kołach naukowych, organizacja festiwali nauki oraz innych wydarzeń popularyzujących naukę
- • odbycie badawczego stażu zagranicznego
Zakres obowiązków
- • Prowadzenie działalności naukowej
- • Prowadzenie zajęć dydaktycznych
- • Uczestniczenie w pracach organizacyjnych na rzecz Uczelni
- • Podnoszenie kompetencji zawodowych
Dokumenty wymagane do rekrutacji
- Podanie o zatrudnienie na ww. stanowisko, kierowane do JM Rektora SGGW
- Dokument potwierdzający uzyskanie stopnia magistra inżyniera
- Kwestionariusz osobowy
- Życiorys z uwzględnieniem pracy zawodowej oraz osiągnięć naukowych w tym wykaz publikacji
- Niezbędne dokumenty potwierdzające pozostałe wymagania
- Oświadczenie, potwierdzające spełnienie wymagań określonych w art. 113 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. - Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. z 2018 r., poz. 1668 ze zm.) wraz z oświadczeniem, że SGGW będzie podstawowym miejscem pracy w rozumieniu w/w ustawy w przypadku wygrania konkursu, które można uzyskać w Biurze Kadr i Płac
- Opinię z ostatniego miejsca pracy
- Świadectwo pracy lub zaświadczenie o zatrudnieniu
Załączniki
Weź udział w rekrutacji
Sekretariat Instytutu Nauk o Żywności, bud. 32, pok. 53, 02-776 Warszawa,
ul. Nowoursynowska 159, nr tel.: 022 5937510 od poniedziałku do piątku w godz. 9.00-15.00